Παραλήρημα συμβούλου Ερντογάν: Θα πλήξουμε το Charles De Gaulle και θα πυροβολήσω Έλληνα πιλότο

0
73

Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα, ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μασούτ Χακί Κασίν, εξαπέλυσε πρωτόγνωρες απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και της Γαλλίας.

Είπε ότι η Τουρκία “θα σκίσει το συκώτι” όπου παραβιάσει τα δικαιώματά της, παρομοίασε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle με άλογο που “θα πυροβοληθεί και θα πεθάνει” και κατέληξε “θα τον πυροβολήσω στο μέσο του κεφαλιού του” Έλληνα πιλότο, προαναγγέλλοντας πόλεμο: “Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο”.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του ανάρτησε στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που είναι διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor και αυτοεξόριστος στη Σουηδία. Συνοδεύει, μάλιστα, την ανάρτηση με τη φράση: “Ο Μεσούτ Χάκι Κασίν που συμβουλεύει τον Τούρκο πρόεδρο για ασφάλεια και εξωτερική πολιτική δηλώνει πως ο τουρκικός στρατός θα χτυπήσει τις γαλλικές δυνάμεις και θα διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Θέλει ακόμη να σκοτώσει και έναν Έλληνα πιλότο. Λέει αυτές τις μ@κς σ’ ένα εθνικό δίκτυο”.

Μεταξύ άλλων, στο απίστευτο παραλήρημά του, ο Κασίν δήλωσε:

“Η Ελλάδα χωρίς να έχει βρει φυσικό αέριο και ενώ η ίδια δεν διαθέτει αεροπλανοφόρο, στέλνει εδώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο ενάντια στην Τουρκία. Επιτίθεται εναντίον μας με το άλογο ενός άλλου. Αυτό το άλογο θα πυροβοληθεί και θα πεθάνει. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον η Τουρκία όπως είπε λίγο πριν ο φίλος μας, δεν είναι ένα κράτος χωρίς φωνή. Ο αγαπητός μας πρόεδρος δήλωσε πως ούτε τρώμε το δικαίωμα κάποιου άλλου ούτε αφήνουμε να φάνε το δικό μας δικαίωμα. Αν υπάρχει κάποιος έξω που θα παραβιάσει τα δικαιώματά μας το τουρκικό έθνος θα τους σκίσει το συκώτι. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ο στρατός, ο όγδοος στρατός του κόσμου. Ο τρίτος στο ΝΑΤΟ. Ποιος τολμάει να μας κάνει μαγκιές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;”.

Κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο σύμβουλος του Ερντογάν: “Μήπως πραγματικά η Ελλάδα θέλει να γευτεί τη γροθιά μας; Οι Έλληνες ακόμη δεν το κατάλαβαν αυτό. Δείτε η 9η Σεπτεμβρίου (του 1922) φτάνει. Εσείς στην διαφυγή σας σκοτώνατε ο ένας τον άλλον, τρέχοντας προς τη θάλασσα τότε. Ε, μα φτάνει πια. Φτάνει! Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο αυτό το έθνος να υφίσταται τόση πίεση. Η Τουρκία δεν είναι ένα έθνος το οποίο πρέπει να το δοκιμάζεις. Οι ξιφολόγχες των Τούρκων στρατιωτών είναι στη θέση τους και έτοιμες. Στο παρελθόν ακόμα και χωρίς σφαίρες τελειώσαμε τον εχθρό με τις ξιφολόγχες μας. Άντε λοιπόν, περιμένουμε εδώ”.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε έτοιμος ο ίδιος να πυροβολήσει στο κεφάλι Έλληνα πιλότο: “Δείτε εγώ είμαι καθηγητής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πιλότος ο οποίος μπορεί να μας χτυπήσει εγώ αυτόν τον πιλότο θα τον πυροβολήσω στο μέσο του κεφαλιού του”, κατέληξε.

Πηγή: madata.gr