Παραθυράκι για μικρή χαλάρωση των μέτρων ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

0
53

Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω του Στέλιου Πέτσα να έβαλε φρένο στο άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 7 Γενάρη, ωστόσο το επόμενο ερώτημα που έρχεται στα χείλη των Ελλήνων, είναι τι θα ισχύσει την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με δεδομένα ότι αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να βρεθούν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή να περάσουν αυτές τις ημέρες με συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ένα «παράθυρο» να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσον αφορά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης των μετακινήσεων που ισχύσει μέχρι και σήμερα, δηλαδή 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς».

Θα δούμε, πρόσθεσε, αν θα μπορεί να υπάρχει κάτι ευρύτερο όσο αφορά τις ώρες που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει τις προηγούμενες ημέρες για τις γιορτές σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να μπορέσουν οι οικογένειες να γιορτάσουν στο σπίτι τους με άλλη μία ακόμη οικογένεια.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν δοθεί οι λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης γι΄ αυτές τις ημέρες καθώς θα εξειδικευτεί προσεχώς ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν στη χώρα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι εφόσον θα επιτραπεί να βρεθούν στο ίδιο σπίτι τα μέλη δύο ξεχωριστών οικογενειών, τότε θα μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν μετά τις 9 το βράδυ.

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε σπίτια τις γιορτές

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα, με κλειστή εστίαση και ψυχαγωγία, αλλά και με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται στα σπίτια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν εργαλεία για την εφαρμογή της σύστασης να περάσουμε τα Χριστούγεννα το πολύ με ακόμη μια οικογένεια, είπε: “Είναι ένα θέμα του σχεδιασμού μας και επαφίεται πάρα πολύ, όπως όλα τα μέτρα, στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι συναθροίσεις είναι πηγή διασποράς”.

“Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που έχουμε ως ισχυρή σύσταση αυτή τη στιγμή είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας, το πολύ με μια ακόμη οικογένεια ή μέχρι 9 άτομα” ανέφερε ο κ. Πέτσας, στις ανακοινώσεις που έκανε σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: madata.gr