Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Αττικόν για τους καρκινοπαθείς

0
50

Παρέμβαση στο νοσοκομείο Αττικόν έκαναν σήμερα 18 Ιουνίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση αφορά στις καταγγελίες πολιτών για το Αττικόν που αφορούν τη θεραπεία σε καρκινοπαθείς.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως καταγγελία που περιέγραφε πώς η διοίκηση του νοσοκομείου αντιμετώπιζε τον ασθενή και την οικογένειά του με πλήρη αδιαφορία, έως και ειρωνεία.

Συγκεκριμένα, λόγω της φύσης της συγκεκριμένης θεραπείας το κόστος της είναι μεγάλο και η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του “δήμιου” καταδικάζει τον άνθρωπο με την πρόφαση ότι η θεραπεία είναι πολύ ακριβή και το νοσοκομείο δεν μπορεί να την καλύψει.

Αντικρύζοντας τη σαπίλα που έχει καταστρέψει τις δημόσιες δομές υγείας και την αδιαφορία των “μικροβίων” που παρασιτούν στις ζωές ανθρώπων και τις παίζουν κορώνα-γράμματα δε μπορούμε να μείνουμε άπραγοι/ες.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν υπουργό, διοικητή, γιατρό να αναλαμβάνει το ρόλο «μικρού θεού» και να αποφασίζει για τις ζωές των συνανθρώπων του. Τα εγκλήματα σας εις βάρος ασθενών είναι επώνυμα. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας»

www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr