Παρουσιάστηκε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πώς θα λειτουργεί

0
91

Άλλο ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα έγινε σήμερα το πρωί με την ανακοίνωση του πράσινου πιστοποιητικού το οποίο θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουλίου.
Το πράσινο πιστοποιητικό θα επιτρέπει τις μετακινήσεις αλλά και τα ταξίδια και θα μπορούμε να το έχουμε ακόμη και στο κινητό μας τηλέφωνο.

Ειδικότερα,το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό που πρώτος πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια των Ευρωπαίων Πολιτών είναι έτοιμο και η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα το χρησιμοποιήσει.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε με έμφαση ότι στόχος δεν είναι ο διαχωρισμός των πολιτών αλλά η διευκόλυνση τους να ταξιδεύουν και τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Το Πιστοποιητικό covid εχει τις πληροφορίες που ήδη ζητά η Ελλάδα από τους επισκέπτες.. Δηλαδή αν έχεις εμβολιαστεί, πότε και με ποιο εμβόλιο, αν διαθέτεις αρνητικό διαγνωστικό τεστ και αν έχεις αναρρώσεις και πότε από κορονοϊό.

Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από 1η Ιουνίου, στην ΕΕ θα εφαρμοστεί από 1η Ιουλίου και η Αθήνα θα το χρησιμοποιήσει άμεσα με τις χώρες εκείνες εντός και εκτός Ευρώπης που είναι αντίστοιχα έτοιμες..

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης πασουσίασε αναλυτικά τη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα ενώ στην παρουσίαση ηταν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που απέδωσαν τα εύσημα στη χώρα μας.

Πηγή: madata.gr