Πατέρας Τοπαλούδη: Μας καταδίκασαν σε ισόβιο ψυχικό θάνατο – Αυτοί θα συνεχίσουν τη ζωή τους

0
98

Την περισσότερη ώρα δεν άκουγα έκλαιγα είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στον ΣΚΑΪ. “Τέτοιους εισαγγελείς θέλουμε εμείς και η ελληνική κοινωνία είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, προσθέτοντας:

“Δώσαμε μερικά τριαντάφυλλα στην εισαγγελέα εκ μέρους της Ελένης, ήταν μια κίνηση από τη σύζυγό μου που είχε κάποιο ξέσπασμα και είναι απέραντα δικαιολογημένο γιατί μια μάνα που χάνει με τέτοιο τρόπο το παιδί της δικαιολογείται και πρέπει όλοι ως κοινωνία να στεκόμαστε με σεβασμό και προσοχή σε ένα ξέσπασμα μιας μάνας που χάνει με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο το παιδί της”.

“Είναι μια στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική. Δυστυχώς εμείς οι γονείς της Ελένης έχουμε να διανύσουμε ένα βασανιστικό ψυχικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε και αυτά τα άτομα -ας μη τα χαρακτηρίσω αλλιώς- δεν θα πληρώσουν για αυτό τον πόνο που πρόσφεραν απλόχερα στην οικογένειά μας.

Όσο για το αν κάποιος τους ζήτησε συγγνώμη ο κ. Τοπαλούδης είπε: Στους διαδρόμους μας ζήτησαν συγγνώμη διάφοροι συγγενείς, πόσο ειλικρινής ήταν δεν ξέραμε. Εγώ πρώτος σαν γονιός είχα πει μακάρι να είχαμε γνωριστεί κάτω από άλλες συνθήκες. Φανταστείτε πόσο ψυχισμό πρέπει να έχει κάποιος για να πει τέτοια λόγια”

“Περιμένω την ανώτερη ποινή”, είπε ο κ. Τοπαλούδης, “δυστυχώς δεν υπάρχει η ποινή που θα έπρεπε για τέτοια στυγερά εγκλήματα. Την Ελένη μας την βασάνισαν τη βίασαν και τη δολοφόνησαν έτσι όπως τη δολοφόνησαν. Για τέτοια στυγερά εγκλήματα δεν υπάρχουν ανάλογες ποινές. Όταν λέμε ισόβια πρέπει να ισχύουν τα ισόβια. Δε μπορεί είμαστε καταδικασμένοι με ισόβιο ψυχικό θάνατο και εκείνοι να είναι έξω και να συνεχίσουν τη ζωή τους και δεν ξέρουμε και αν θα σωφρονιστούν. Αυτό πρέπει να ταρακουνήσει κάποιους που κάνουν τους νόμους. Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας”.

Τι είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

” Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει”. Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών η Εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια “ακόμη και νεκρή”. Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών , το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα “αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο”.

Όπως ανέφερε η Εισαγγελέας: ” Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα…Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ”.

“Οι κατηγορούμενοι είναι συνεννοημένοι για την διάχυση της ευθύνης”

Σύμφωνα με την αγόρευση, οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση “εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι…Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους.”

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι δύο νεαροί είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσαν με τους ρόλους μοιρασμένους : Ο μεν 22χρονος “ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα” και ο ροδίτης “ο πλούσιος” που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: “Ακριβώς με τον ίδιο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης”.

“Το έκαναν και με άλλα κορίτσια. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή”

Η κ. Δόγκα είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι. “Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν “τους έκατσε” όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα”.

Κατά την Εισαγγελέα: “Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή”.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η Ελένη πήγε μαζί τους πιστεύοντας πως θα πάνε για σουβλάκια και όταν βρήκαν το σουβλατζίδικο κλειστό της πρότειναν να πάνε στο σπίτι του 23χρονου. “Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”…Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει…Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της”.

Η κ. Δόγκα περιέγραψε λεπτομερώς όσα πιστεύει πως έγιναν στο “σπίτι του τρόμου” σε βάρος της φοιτήτριας και δηλώνοντας απολύτως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέχεια, αποφασίζουν και υλοποιούν το σχέδιο να πετάξουν την βαριά χτυπημένη 19χρονη στην θάλασσα για “να την τελειώσουν”, φοβούμενοι μήπως τους καταγγείλει.

Πηγή: madata.gr