Πάτρα: 18 μαθητές πήγαν να διασκεδάσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο από ποτά μπόμπες

0
10

Έντονος προβληματισμός στην Πάτρα καθώς 18 παιδιά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες, από τα ποτά που τους σέρβιραν και κατανάλωσαν.
Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε να πωλούνται αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους, υπάρχουν φόβοι ότι ήταν και νοθευμένα. Οι γιατροί έχουν ενημερώσει σχετικά την αστυνομία και ο φάκελος έφτασε στα χέρια εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθούν, καθώς υπάρχει ανησυχία για ανάλογη συνέχεια λόγω και του καρναβαλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να σερβίρονται «μπόμπες» στα πάρτι που διοργανώνονται ακόμα και σε ανηλίκους, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία για διάθεση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχουν καταγραφεί 18 διακομιδές μέθης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Ενόψει και της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα το τελευταίο τριήμερο η Εισαγγελική Αρχή παρεμβαίνει προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για την διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη, από το περασμένο καλοκαίρι, σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά προβλέπεται η σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών και προβλέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.

Πάντως, κλιμάκια από όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναμένεται να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους ενόψει και της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών για να αποτραπούν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Πηγή: madata.gr