Πάτρα: Αργός και βασανιστικός ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Νέο ντοκουμέντο από το μόνιτορ

0
107

Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Οι νέες αυτές αποκαλύψεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη 9χρονη βασανίστηκε πριν το θάνατό της. Το παιδί όχι μόνο είχε μείνει τετραπληγικό από ουσίες που της χορηγούνταν, αλλά πριν τον θάνατο της, της χορηγούνταν ουσίες που της δημιουργούσαν πότε ταχυκαρδίες και πότε βραδυκαρδίες.

Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», ιατροί από την Πάτρα, πριν από τον εντοπισμό της κεταμίνης, απέδιδαν κάποια από τα περίεργα επεισόδια της Τζωρτζίνας στη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων.

Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τουλάχιστον 10-12 περιπτώσεις εμφάνισε αιφνιδιαστικά ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες άγνωστης προέλευσης.

Οι γιατροί από την Πάτρα, που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ενώ φέρεται να έχουν ενημερώσει και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, έχουν συντάξει τα έγγραφα προ πολλών μηνών και αποδίδουν τα επεισόδια αυτά σε πιθανή στέρηση οξυγόνου μέσω χορήγησης αναισθητικής ουσίας που προκαλούσε σε όλες τις περιπτώσεις τα δυσεξήγητα επεισόδια.

«Φαίνεται ότι και η κεταμίνη σε αυτή τη θανατηφόρο δόση ήταν η χαριστική βολή, προφανώς οι προηγούμενες δόσεις δεν ήταν το ίδιο. Ή έγινε διαφορετική χρήση, διαφορετικών φαρμάκων ή επίδρασαν και κάποιοι άλλοι εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα αυτό που φαίνεται ότι έχει επιδράσει στα δύο πρώτα παιδιά», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Αποκλείοντας λοιπόν όλα τα κληρονομικά νοσήματα και τα παθολογικά, η δηλητηρίαση διά της κεταμίνης μπορεί να εξηγήσει επεισόδια σπασμών, ταχυκαρδίας, γαστρεντερικές διαταραχές και επεισόδια αμνησίας μετά τον ύπνο και εφιαλτών», δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Αποκαλυπτική φωτογραφία από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας
Αποκαλυπτική είναι κι η εικόνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν το παιδι νοσηλευόταν στην εντατική.

«Οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», αναφέρουν οι γιατροί στο «Βήμα της Κυριακής».

Η εικόνα του μόνιτορ δείχνει ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την μητέρα της.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο MEGA και εξήγησε τι προκαλούν αυτές οι ουσίες.

«Αυτές οι ουσίες προκαλούν την καταστολή του αναπνευστικού κέντρου. Το παιδί χάνει τον φυσιολογικό ρυθμό αναπνοής, ουσιαστικά να πνίγεται από μόνο του. Το οξυγόνο δεν μπορεί να φτάσει στην καρδιά και η καρδιά αρχίζει να εμφανίζει βραδυκαρδίες, οπότε και καταστέλεται η εγκεφαλική λειτουργία. Μετά υπήρχε μία αυτόματη επιστροφή του παιδιού στη φυσική αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία. Αυτό επαναλαμβανόταν κάθε φορά που της χορηγούταν τέτοια ουσία», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σχετικά με τη μυδρίαση που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα εξήγησε: «Η μυδρίαση μπορεί να προκληθεί ως παρενέργεια των αναισθητικών φαρμάκων, αλλά και ως μία έκφραση του εγκεφάλου στη χαμηλή ποσότητα οξυγόνου. Όταν βρεθεί δηλαδή σε επίπεδο υποξίας μπορεί να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο, να φανεί αυτή η διαστολή της κόρης που δεν αντιδρά στο φως, που αποκαλούμε μυδρίαση».

Ο κ. Γαλεντέρης τόνισε πως η περιγραφή των επεισοδίων της Τζωρτζίνας είναι συμβατή με τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων και τοξικών δόσεων.

Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών η εκτίμησή του είναι πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν γενετικά νοσήματα που να δικαιολογούν τέτοιους θανάτους, ούτε παθολογικά αίτια, ο ρποσανατολισμ΄ςο των ιατροδικαστών κατευθύνεται προς μία εξωγενή αιτία που προκάλεσε τον θάνατο, είτε με χορήγηση τοξικής ουσίας είτε ασφυξίας. Η ασφυκία είναι πιο συμβατή στην αιτία θανάτου του βρέφους», δήλωσε.

Τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές καίνε όπως όλα δείχνουν την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όχι μόνο ο θάνατος της Τζωρτζίνας, αλλά και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Η ώρα των απαντήσεων και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας φαινεται πως φθάνει. 

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία δήλωσε στο ΜΕGA ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους, με αυτόν τον μηχανισμό που έχουμε περιγράψει, της έλλειψης οξυγόνου», δήλωσε ο κ. Λέων.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ένοχο ψέμα της και τα στοιχεία που τη διαψεύδουν

Η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» έφερε στο φως τις πρώτες ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας, όπου αναγράφονται ως ευρήματα εκφύλιση ηπατικών κυττάρων και έντονη πνευμονική συμφόρηση.

Ωστόσο, από τη νέα έρευνα για τον θάνατο του παιδιού και αφού είχε συμβεί η ανακοπή στην 9χρονη Τζωρτζίνα τα ευρήματα είναι διαφορετικά.

«Δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια, ότι αν υπήρχε θα είναι κάτι δευτερογενές που είδε συνάδελφος αλλά σε κάθε περίπτωση ο θάνατος οφείλεται σε άλλα αίτια και τον χαρακτήρισα αδιευκρίνιστο. Ξέρω και γνωρίζω ότι θα επανεξεταστούνε τα σπλάχνα της Μαλένας, ίσως έχουν υπάρξει και ευρήματα θετικά. Η δική μου γνώμη είναι ότι προκρίνεται ο μηχανισμός της ασφυξίας», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Η Τζωρτζίνα μπορεί να ζούσε…»
Μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως εάν όλα ειχαν γινει όπως έπρεπε ίσως η Τζωρτζίνα βρισκόταν τώρα στη ζωή…

«Θα προσπαθήσω να μάθω την αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Έστω και αργά, πολύ αργά γιατί αν είχε βγει από την πρώτη ιατροδικαστική της Μαλένας δε θα είχαμε φτάσει ως εδώ, αν είχε βγει από την δεύτερη ιατροδικαστική της Ίριδας δε θα είχαμε φτάσει στην Τζωρτζίνα», δήλωσε.

Στην ιατροδικαστική της διερεύνηση για την 6,5 μηνών Ίριδα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε εντοπίσει ύποπτα ευρήματα και τα είχε καταγράψει στο πόρισμά της. Εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται ως δερματίτιδα, είχε εντοπιστεί και ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. Άγνωστο γιατί, το εύρημα αυτό δεν είχε συνδυαστεί τότε με το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια του άτυχου βρέφους και είχε 2-3 σταγόνες αίμα.

Πηγή: madata.gr