Πάτρα: Μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να σκότωσε την Μαλένα για να μην αποχωριστεί τον Μάνο; Το στοιχείο κλειδί

0
95

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, οι φάκελοι για τους θανάτους της Μαλένας και τη Ίριδας έχουν ανοίξει.
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα, αποκάλυψε στο Live News πως υπάρχει το ενδεχόμενο η 33χρονη να σκότωσε την Μαλένα για να μην αποχωριστεί τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, όταν ζητήθηκε σε έναν από τους γονείς να μείνει μαζί με το παιδί στην Αθήνα για θεραπείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, όταν εισήχθη η Μαλένα στο νοσοκομείο οι γιατροί ενημέρωσαν την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη ότι η λευχαιμία για την οποία νοσηλευόταν το κορίτσι ήταν ιάσιμη και αντιμετωπίσιμη.

Στη συνέχεια όμως η Μαλένα θα έπρεπε να παραμείνει για ένα διάστημα 20 έως 30 ημερών στο νοσοκομείο και έπειτα θα έπρεπε να παραμείνει σε ξενώνα φιλοξενίας,  όπως της «Φλόγας» ή της «Ελπίδας», για 7 με 8 μήνες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα διαρκούσαν οι θεραπείες της Μαλένας θα έπρεπε ένας από τους γονείς της να την συνοδεύσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των γιατρών προκάλεσε μεγάλο ζήτημα στο ζευγάρι, καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκαθαρίσει στην 33χρονη ότι δεν θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν για τις θεραπείες της Μαλένας και ότι θα γυρνούσε πίσω στην Πάτρα.

Το νοσοκομείο «Ελπίς» μετά από επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο επιβεβαίωσε ότι από τα πρώτα 24ωρα νοσηλείας της Μαλένας υπήρξε ενημέρωση στο ζευγάρι πως έπρεπε να μείνει η μικρή ένα διάστημα στο νοσοκομείο και μετά θα νοσηλευτεί σε κάποιο ξενώνα ώστε να παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Στο tablet της Τζωρτζίνας ψάχνουν τη διαδρομή της κεταμίνη

Μετά την αποκάλυψη που έκανε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η οποία αφορούσε τον ενταφιασμό της της Τζωρτζίνας μαζί με το tablet, η ανακρίτρια ζήτησε να ανασυρθεί η συσκευή προκειμένου να ερευνηθεί.

Εκτός από την ανάσυρση του tablet έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου επικοινωνιών της 33χρονης, με απώτερο στόχο να εξακριβωθεί εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου συμβουλευόταν άλλα άτομα, αλλά και να βρεθούν στοιχεία για το που βρήκε την κεταμίνη και ποιος της την προμήθευσε.

Μετά την κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, ακολουθούν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για συμπληρωματική κατάθεση.

Μάνος Δασκαλάκης: «Πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο είχα πάρει απόφαση να χωρίσουμε με την Ρούλα»

Ο Μάνος Δασκαλάκης συναντάει για πρώτη φορά τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν κόκκινο πανί τόσο για τον ίδιο όσο και για την 33χρονη που τότε στήριζε.
Ήταν η περίοδος που ο ίδιος ακόμα δεν είχε πειστεί. Οι μέρες που αισθανόταν οργισμένος από τις αιχμές που είχαν αρχίσει να πυκνώνουν. Οι μήνες που εμφανιζόταν στο πλευρό της και έλεγε στο Live News πως η γυναίκα που τον έκανε είναι υπεράνω υποψίας.

Η σύλληψη, η προφυλάκιση και οι αποκαλύψεις για το πώς ακριβώς έφυγε η Τζωρτζίνα τον περασμένο Γενάρη έφεραν την οριστική ρήξη στη σχέση τους και το ξέσπασμα στον αστυνομικό μας συντάκτη που τον συνάντησε από κοντά για πρώτη φορά.

«Έπρεπε οι γιατροί, όταν είχαν υποψίες για τη σύζυγό μου, ότι μπορεί να κάνει κακό στα παιδιά μας, να έβαζαν έστω ιδιωτικά κάμερες για να δουν τι συμβαίνει, πέρα από επίσημες άδειες», δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μιλάει για την άλλοτε γυναίκα του και επικεντρώνεται στη μεγάλη μάχη της Τζωρτζίνας. Στα αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια πριν το μοιραίο που της στοίχισε τη ζωή, τον περασμένο Γενάρη.

«Όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε στις 8 Οκτωβρίου τα αναφερόμενα προβλήματα υγείας που την οδήγησαν στο Καραμανδάνειο ήταν μόνη με την μητέρα της σε δωμάτιο στο σπίτι της γιαγιάς της στην Αλισσό. Εκεί βρίσκονταν οι γονείς της Ρούλας και η αδελφή της. Εγώ ήμουν σε άλλο σπίτι γιατί εκείνη την περίοδο ήμασταν σε διάσταση. Το επεισόδιο που περιέγραψε η Ρούλα, συνέβη στην Τζωρτζίνα όταν μάνα και κόρη ήταν μόνες στο δωμάτιο. Δεν ήταν άλλος μπροστά. Μετά η Ρούλα βγήκε έξω, όπως έμαθα, και ειδοποίησε τους υπόλοιπους».

Η Τζωρτζίνα δίνει τη μάχη να επανέλθει σε κέντρο αποκατάστασης και τα προβλήματα στη σχέση των γονιών της συνεχίζονται…

«Πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο τον περασμένο Ιανουάριο είχα πάρει απόφαση να χωρίσουμε και μάλιστα είχα ενημερώσει και την Ρούλα», ανέφερε στον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Όπως μας λέει ακόμα και όταν πέθανε η Τζωρτζίνα του ήταν αδύνατον να κάνει άσχημες σκέψεις για τη γυναίκα του. Κάτι που εκείνο το διάστημα φαινόταν και από τα διαδικτυακά του μηνύματα.

Ήταν η περίοδος που περίμενε όπως έλεγε στο περιβάλλον του να πέσουν οι τίτλοι τέλους για να πάρει εκδίκηση για όλα όσα είχαν ακουστεί. Η νέα μαρτυρία στο Live News είναι χαρακτηριστική. Ακόμα και λίγες μέρες πριν τις αποκαλύψεις για την κεταμίνη συνέχιζε στην ίδια γραμμή.

Πολλά από όσα ανέφεραν τις τελευταίες μέρες άτομα από το περιβάλλον τους, τα άκουσε για πρώτη φορά.

«Δεν ήξερα τίποτα για το παρελθόν της Ρούλας με άλλα πρόσωπα και πρώην συντρόφους πριν από εμένα. Τώρα τα μαθαίνω», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τον ρώτησε για την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς όσο και για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014.

«Όταν είχε γίνει η καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας και ήρθε ο έλεγχος, εγώ δεν ήμουν παρών αλλά η Ρούλα μου είπε ότι προχώρησαν κανονικά και όλα ήταν εντάξει».

Το θέμα με την σπιτονοικοκυρά το χαρακτηρίζει ανύπαρκτο που ήρθε στο προσκήνιο όπως πιστεύει, λόγω των καταιγιστικών αποκαλύψεων για τα παιδιά του.

«Όσο κι εάν ψάξουν για την σπιτονοικοκυρά δεν θα βρουν τίποτα ύποπτο και αυτό το ξέρουν πολλοί», είπε.

Σε λίγες ώρες, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», θα προβληθεί η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη. Με την πρόγευση που παίρνουμε από το τρέιλερ να είναι απολύτως χαρακτηριστική.

Το μακρύ ζεϊμπέκικο της ζωής του συνεχίζεται και ο ίδιος χωρίς να το θέλει παραμένει στο προσκήνιο. Με τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του, να προκαλούν σταθερά μεγάλο ενδιαφέρον όλες αυτές τις μέρες….

Τα στοιχεία από το πανάκι της Ίριδας δείχνουν ανθρωποκονία

Στο Live News μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, ο οποίος τόνισε πως οι ισχυρισμοί της 33χρονης πως η κεταμίνη χορηγήθηκε ενδονοσοκομειακά στην Τζωρτζίνα δεν ευσταθούν.

Επιπλέον, μίλησε και για τον θάνατο της Ίριδας, αναφέροντας πως το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της Ίριδας προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλωνει πνευμονικό οίδημα.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε.

Νέα στοιχεία στο φως για τον θάνατο της Μαλένας και το ματωμένο πανάκι της Ίριδας

Από τα χαμόγελα και τις ευχές στα γενέθλια της μικρής Μαλένας το 2018, όταν τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα επακολουθούσαν…
Στο σήμερα με τις Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες θανάτου της ίδιας και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Με τις αντιφάσεις να προβληματίζουν και τις πληροφορίες για εγκληματικές ενέργειες να βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο.

Όπως και στη Τζωρτζίνα έτσι και στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, οι Αρχές εκτός από τις επιστημονικές αναλύσεις, θεωρούν καθοριστικές τις περιγραφές που έχουν κάνει οι γονείς αλλά και η αδερφή της 33χρονης. Δηλώσεις και καταθέσεις μέσα από τις οποίες προκύπτουν αντιφάσεις.

Όταν η Μαλένα ξεψυχούσε το 2019, μαζί της στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Στην κατάθεση που είχε δώσει είχε μιλήσει για το πανάκι που κρατούσε το παιδί της, αλλά και για τη στάση του σώματός της.

Τονίζει στους αστυνομικούς πως πήρε από το πανάκι από τα χέρια της μικρής για να ειδοποιήσει τους γιατρούς και λίγη ώρα μετά αναφέρει πως το πανάκι το κρατούσε η Μαλένα…

«Στις 16.40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών. Δεν τις βρήκα. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα ήταν εκεί, τους λέω «τρέξτε» και μπήκαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξανά πάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε», είπε στην κατάθεσή της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα λοιπόν αναφέρει πως στα δευτερόλεπτα που έλειψε μέχρι να φωνάξει τους γιατρούς, η Μαλένα αν και νεκρή γύρισε σε πλάγια θέση και κρατούσε και πάλι το πανάκι στα χέρια της…

«Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: «τι θα κάνεις, θα ενεργοποιηθείς, το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;».

Πανάκι κρατούσε και η Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια του σπιτιού της, το 2021. Το είχε αναφέρει η 33χρονη στην τηλεοπτική της συνέντευξη, το είχε καταθέσει και η αδερφή της, στην αστυνομία, που έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα…

Η αδερφή της 33χρονης είχε πει πως το πανάκι της το έδωσε η προφυλακισμένη πια μητέρα της Ίριδας, χωρίς όπως είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης να βρίσκεται μπροστά. Με νέες δηλώσεις της τώρα λέει πως όταν βρέθηκε το πανάκι ήταν μπροστά και ο 30χρονος…

Η αδερφή της 33χρονης θεωρείται στον θάνατο της Ίριδας πρόσωπο κλειδί, καθώς από τον περασμένο Φλεβάρη, είχε πέσει σε μια σειρά από αντιφάσεις για τις ώρες που διαδραματίστηκαν τα δραματικά γεγονότα.

Οι Αρχές περιμένουν το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής που θα ρίξει φως στους μυστηριώδεις θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Των δύο κοριτσιών που έφυγαν μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας καθοριστικά, για το δέσιμο των δύο συνταρακτικών υποθέσεων.

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Καμία αντίρρηση δεν έχει για την εκταφή του τάμπλετ

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της 33χρονης κατηγορούμενης δήλωσε πως η πελάτισσά του επιθυμεί να βοηθήσει τις ανακριτικές Αρχές προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία έρευνας των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στο σπίτι.
Ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Ζάρδας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πελάτισσά του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είναι σχετικά ψύχραιμη, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης, ρώτησε να μάθει ποιες καινούριες ανακριτικές πράξεις έχουν γίνει, ποιοι έχουν καταθέσει, έαν έχουμε πάρει το υλικό που έχουμε ζητήσει εμείς, την ενημερώσαμε για τις καινούριες καταθέσεις που υπάρχουν και τα επόμενα βήματα της υπεράσπισης» ανέφερε ο δικηγόρος, αναφορικά με την πρώτη συνάντησή του με την πελάτισσά του, μετά την προφυλάκισή της.

Ο κ. Ζάρδας εξήγησε πως η κατηγορουμένη εκφράζει ουσιαστικά ένα παράπονο για τη σύλληψή της, καθώς δεν περίμενε να συμβεί, και βρίσκεται σε ταραχή.

Αναφορικά με την εκταφή του tablet o δικηγόρος επισήμανε πως η πελάτισσά του δεν έχει καμία αντίρρηση, αντιθέτως θα συνδράμει όπως μπορεί στις ανακριτικές Αρχές, δίνοντας PIN, κωδικούς προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της εύρεσης των όποιων στοιχείων.

«Εξέφρασε την έκπληξή της μονάχα, αλλά δεν έχει καμία αντίρρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάρδας.

Σε ό,τι αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, ο δικηγόρος είπε πως στην κάταθεσή του ο πατέρας πειριγράφει την 33χρονη ως μία μητέρα υποδειγματική, υπερπροστατευτική και όλοι έχουν να πουν το καλύτερο για εκείνη.

«Το περιεχόμενο της κατάθεσής του είναι υπερασπιτικό, ενώ αναγράφεται ως κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας» είπε ο κ. Ζάρδας.

megatv

Πηγή: madata.gr