Πάτρα: Δεν θα γίνει εκταφή της Μαλένας και της Ίριδας

0
62

Ο κύβος ερρίφθη και στα τέλη Μαΐου θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA δεν θα γίνει τελικά εκταφή. Στο μεταξύ ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης είναι αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα για τεστ πατρότητας σε Ίριδα και Μαλένα ώστε να αποδειχτεί εάν είναι δικά του παιδιά. Δια του δικηγόρου της η Ρούλα Πισπιρίγκου προαναγγέλλει προσβεβλημένη πως μετά το τεστ θα του υποβάλλει μήνυση.

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη -Καλόγρια έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις στα αίτια θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, το Μάρτιο του 2021. Η Πισπιρίγκου και η αδελφή της κάλεσαν το ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Μετά το θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Δεν θα γίνει εκταφή Μαλένας – Ίριδας
Κομβικής σημασίας θα είναι το πόρισμα των δύο έμπειρων ιατροδικαστών καθώς θα φανεί εάν ο θάνατος των παιδιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια . Οι δυο ιατροδικαστές εξετάζουν τα πάντα από την αρχή, ωστόσο δεν θα χρειαστεί να να γίνει εκταφή των δυο κοριτσιών.

«Όταν μια σορός έρχεται στο τραπέζι του ιατροδικαστή μιλάει και λέει τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Δεν ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος
Την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου ζήτησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού όπως είπε ένα 20 % αυτού δεν έχει γίνει.

«Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα» δήλωσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα για τεστ DNA, για τεστ πατρότητας σε Ίριδα και Μαλένα ώστε να αποδειχτεί εάν είναι δικά του παιδιά.

Είναι έτοιμη να δεχτεί ένα τεστ πατρότητας, θα είναι θετικός για αυτήν ο έλεγχος και επιφυλάσσεται σε κάθε νόμιμο δικαίωμα στη συνέχεια για τη μνήμη των παιδιών της.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων των δυο κοριτσιών αναμένεται να κληθούν εκ νέου για κατάθεση η Πισπιρίγκου, η αδελφή της αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πηγή: madata.gr