Πάτρα: Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές δημοσιεύματα για τοξικό αέριο στη Τζωρτζίνα – Τι απαντά η οικογένεια

0
75

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, σχετικά με την αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας της Πάτρας, που θρηνεί τον χαμό τριών παιδιών της μέσα σε τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται. Αθήνα 21/2/2022

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Γ Καρακούκης Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Θέση στην παραπληροφόρηση και τη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τα αίτια που προξένησαν τους τρεις θανάτους των κοριτσιών, σε διάστημα τριών ετών, στην Πάτρα πήρε νωρίτερα με ανακοίνωσή της και η ΕΛ.ΑΣ.

“Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον ιατροδικαστή” λέει η οικογένεια
 
Το thebest, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Γιάννη Κόττα, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. “Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη” δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, ο κ. Δημήτρης Καράμπελας.

Το ίδιο δηλώνει στο thebest και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επισημαίνει, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί, ακόμα, δυνατό. “Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει” λέει.

Πάτρα: Οι γιατροί ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα
Κατερινόπουλος για θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: Εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι

Νωρίτερα ήρθαν στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, αλλοιώσεις στη μύτη της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται να προκύπτουν από την εξειδικευμένη ιατροδικαστική έρευνα. Αυτές οι αλλοιώσεις σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία είναι δυνατόν να προκύψουν από τη χορήγηση ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων ή ακόμα και από τοξικό αέριο. 

Ωστόσο, σαφή συμπεράσματα ως προς το είδος των αλλοιώσεων αλλά και στο πώς προκλήθηκαν θα προκύψουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις από τα δείγματα που έχουν λάβει οι ειδικοί από τη σορό της άτυχης Τζωρτζίνας. 

Στο μεταξύ και όσον αφορά τις έρευνες αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις ιατροδικατών και θεραπόντων ιατρών που έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνάται. 

Πηγή: madata.gr