Πάτρα: Έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου λέει ο πατέρας. Στέκεται στο πλευρό της γυναίκας του

0
80

Στο πλευρό της γυναίκας του στέκεται ο πατέρας των τριών νεκρών αδελφών στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρωινό. «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας των τριών παιδιών, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα πάντα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, ο πατέρας των τριών παιδιών αναφέρεται στη νοσοκομειακή και νοσηλευτική αντιμετώπιση των παιδιών που έφυγαν εξαιρετικά πρόωρα από τη ζωή. 
Όπως μετέφερε η δημοσιογράφος, ο πατέρας είπε χαρακτηριστικά «θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό» σημειώνοντας με νόημα πως «θα τα πούμε εν καιρώ».

Σχετικά με δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας για εισπνοή αερίου που σχετίζεται με τον θάνατο της Τζωρτζίνας – και διαψεύστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία- ο πατέρας υποστήριξε ότι σχετικά στοιχεία αφορούν τον θάνατο της Μαλένας και όχι της αδελφής της, κάτι που πάντως διέψευσε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής από την Πάτρα, επικαλούμενος την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Μαλένας.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ακόμη πως, σύμφωνα με τις αναφορές του πατέρα, η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς πολλοί πελάτες της εταιρείας που δουλεύει εκείνος έχουν εκφράσει ενστάσεις και αντιδράσεις, ενώ η μητέρα, ήταν να δουλέψει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και είχαν προσφερθεί πολλοί να βοηθήσουν, όμως τώρα έχουν απομακρυνθεί όλοι.

 
Το χρονικό του θανάτου της 6 μηνών Ίριδας και το σήμα του ΕΚΑΒ
Στο στόχαστρο των Αρχών που διερευνούν τους θανάτους των κοριτσιών, μπαίνει ο θάνατος της Ίριδας σε ηλικία μόλις 6 μηνών.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το μοιραίο βράδυ μαζί με τη μητέρα της οικογένειας, Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της, Δήμητρα. Όπως περιέγραψε η θεία των παιδιών σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η θεία των τριών παιδιών φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11 ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η μητέρα είχε πει «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Η «Πελοπόννησος» έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας. Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 και έφθασε στο σπίτι της οικογένειας σε 7 λεπτά ενώ είχε ήδη φτάσει ο πατέρας της οικογένειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας το κυριότερο ερώτημα για τον θάνατο της Ίριδας είναι πότε βρέθηκε νεκρή και αν το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε ενώ ήταν ήδη αργά.

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: madata.gr