Πάτρα: Ετρεξα στο θάλαμο για να βοηθήσω τη Τζωρτζίνα – Η εικόνα της μητέρας δεν είχε σχέση με γονιό που έχασε το παιδί

0
174

Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω, μια νοσηλεύτρια με ενημέρωσε ότι μια ασθενής είχε πάθει ανακοπή. Αμέσως άφησα τα πράγματα μου και έτρεξα στο θάλαμο για να βοηθήσω. Όταν μπήκα μέσα ήταν ήδη οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της ΜΕΘ και μια συνάδελφός μου, ειδικευομένη παιδίατρος,ανέφερε ο ειδικευόμενος παιδίατρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Η μαρτυρία του στο LIVE NEWS στο mega καθηλώνει. Τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να σώσουν την 9χρονη Τζωρτζίνα περιγράφει ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού
Ο γιατρός είχε τελειώσει την βάρδια του και ετοιμαζόταν να φύγει όταν ενημερώθηκε για την ανακοπή της 9χρονης και παρά την πολύωρη βάρδια του, επέστρεψε για να βοηθήσει. Σήμερα το LIVE NEWS παρουσιάζει το πως έζησε τα δραματικά γεγονότα, αλλά και τα λόγια της μητέρας που του έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην αστυνομία.

Τα γεγονότα που περιγράφει ο παιδίατρος, τοποθούνται χρονικά μετά την έλευση του εντατικολόγου στον θάλαμο και στις δικές του ενέργειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού της ΜΕΘ.

«Οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν ήδη ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ και αμέσως ακολούθησα τις οδηγίες του εντατικολόγου. Έκανα μαλάξεις και αερισμό AMBU, εναλλάξ με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η διαδικασία κράτησε πάνω από μια ώρα, αλλά το παιδί δεν επανήλθε» συμπλήρωσε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε κάποιο φάρμακο στην Τζωρτζίνα, ο παιδίατρός είναι σαφής ότι ουδέποτε χορήγησε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα.

«Ουδέποτε στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ χορήγησα ή παρήγγειλα τη χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου. Ούτε είπα να δοθεί κάποιο φάρμακο. Επειδή πρόκειται για επίπονη διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ώρα, όλοι οι γιατροί είχαμε συγκεκριμένους ρόλους, που μας έδινε ο εντατικολόγος» πρόσθεσε ο ειδικευόμενος παιδίατρος.

«Η εικόνα της μητέρας δεν είχε καμία σχέση με γονιό που έχασε το παιδί του»
Κοινό σημείο στις καταθέσεις όλων των γιατρών είναι η στάση και η συμπεριφορά της μητέρας. Η απάθεια και η ψυχραιμία της, είναι συναισθήματα που διέκριναν και εντυπωσίασαν γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων. Ο ειδικευόμενος γιατρός προχωράει ένα βήμα παρακάτω όσο αφορά την εικόνα της και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έμοιαζε με γονιό που έχει χάσει το παιδί του.

«Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα» τόνισε.

Μάλιστα συγκρίνει την συμπεριφορά της κατηγορουμένης με αυτή του πάτερα, λέγοντας ότι 30χρονης ήταν ταραγμένος, ενώ η μητέρα δεν ξέσπασε συναισθηματικά ούτε μια στιγμή, από την ώρα που της ανακοινώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας.

«Ο πατέρας ήταν εμφανώς πιο ταραγμένος από τη μητέρα, την οποία όσες φορές είδα εκείνη την ημέρα ήταν ψύχραιμη» πρόσθεσε.

Η κατηγορουμένη αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με την ανθρωποκτονία της κόρης της για την οποία κατηγορείται και υποστηρίζει ότι η θανατηφόρα χορήγηση της κεταμίνης χορηγήθηκε από το ιατρικό προσωπικό.

Οι επίμονες ενοχλήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης ζητούσαν επίμονα από τους γιατρούς να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη είχε απευθυνθεί δύο φορές σε σε ειδικευμένο παιδίατρο, μία φορά σε εντατικολόγο και άλλη μία σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε απευθυνθεί μία φορά σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ανέφερε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η 33χρονη «ξαναγύρισε και μας είπε πάλι αν μπορούμε να φτιάξουμε τα χαρτιά της ιατροδικαστικής για την Πάτρα, γιατί «δεν ήθελε να μπλέξει με την Αθήνα», όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Της είπαμε ότι αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα και έφυγε».

Ο εντατικολόγος στον οποίο απευθύνθηκε η 33χρονη δήλωσε: «Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα αν θέλει να ορίσει έναν ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής»

Πηγή: madata.gr