Πάτρα: Η ουσία που φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις –

0
77

Η  ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του μεγαλύτερου από τα 3 παιδιά, τη Τζωρτζίνα  είναι το αναισθητικό κεταμίνη.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, αφού οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φωςς καθημερινά είναι πολλές 

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου. 

Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά ανέφερε χαρακτηστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η ουσία που φάινεται να έχει ανιχνευθεί στη μικρή Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Λίγο πριν ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι αποκλειστικές πληροφορίες για την επίμαχη και ύποπτη ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του αδικοχαμένου παιδιού, βάζουν φωτιά στην υπόθεση και προκαλούν αίσθηση…
Στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει εντοπιστεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μια φαρμακευτική ουσία που δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου και όπως φαίνεται έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάληξη του παιδιού.

Ένα φάρμακο που βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στον οργανισμό του παιδιού, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που του χορηγήθηκε.

Οι επιστήμονες στο εξιδεικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ που κάνουν τις αναλύσεις, θα έχουν καταλήξει πιθανότατα ακόμα κι μέσα στις επόμενες ώρες, αν η επίμαχη δοσολογία ήταν τοξική. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το φάρμακο, θα κρίνει πολλά στην πολύκροτη υπόθεση και θα δρομολογήσει μια σειρά από εξελίξεις που κάποιοι προβλέπουν ότι θα είναι καταιγιστικές.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, οι επιστήμονες στο Κέντρο Ιατροδικαστκής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου προσπαθούσαν να διαπιστώσουν αν η ύποπτη ουσία προερχόταν από τα αντιεπιληπτικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα που χορηγούνταν στο παιδί. Αν ήταν στα όρια της επιτροπής δοσολογίας ή της δίνονταν σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και έτσι αντί να βοηθούν προκαλούσαν στον οργανισμό της τοξικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι γιατροί που έχουν απομείνει, όσο και οι γονείς της 9χρονης που βρίσκονται στη Πάτρα κι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής όπως διαρρέει το περιβάλλον τους δεν έχουν δεχθεί κλήση και δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από κανέναν.

Το νέο κύμα των εξελίξεων άρχισε να τρέχει χθες το απόγευμα. Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και συνεπώς χωρίς να μπορεί να γίνει συσχετισμός με κληρονομικά ζητήματα που να σχετίζονται με τους θανάτους των παιδιών.

Το πρωί δημοσιεύματα εστίαζαν στις υψηλές τιμές της τροπονίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Με γιατρούς να αποσαφηνίζουν στη συνέχεια πως αυτή η ένδειξη δεν έχει παίξει ρόλο στην κατάληξη του παιδιού.

Γιατροί και αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση βρίσκονται πάντα σε ανοιχτή γραμμή και δεν εστιάζουν στις τιμές της τροπονίνης. Η λύση του μυστηρίου όπως εκτιμούν βρίσκεται πιθανότατα στο φάρμακο που ανιχνεύτηκε.

Ο Γρηγόρης Λέων επιμένει και μέσα από την τελευταία του ανάρτηση με επίκληση στην ιατρική βιβλιογραφία, πως το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών παραμένει πιθανό, με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα.

Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις και οι γονείς των παιδιών που το τελευταίο 24ωρο πήραν συμπληρωματικά στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας.

Το πλήρωμα του χρόνου δείχνει να έφτασε στο θρίλερ της Πάτρας και πλέον οι αποκαλύψεις και οι επίσημες απαντήσεις που περιμένει μια ολόκληρη χώρα βρίσκονται προ των πυλών.

Πηγή: madata.gr