Πάτρα – Καρναβάλι: Βουλιάζει η πόλη – Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση

0
53

Οι μέρες του χρόνου που η Πάτρα γίνεται ο πιο δημοφιλής προορισμός έφτασαν! Και φέτος, μετά από τρία χρόνια κορονοϊού, η αχαϊκή πρωτεύουσα «βουλιάζει» από κόσμο που την έχει επισκεφθεί για να γιορτάσει τις Απόκριες χωρίς περιορισμούς.

Μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη να καταφτάνουν στην Πάτρα, με την πληρότητα στα καταλύματα να αγγίζει το 100%, ενώ οι επισκέπτες σήμερα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς το βράδυ κορυφώνονται οι αποκριάτικοι εορτασμοί.

Ενδεικτικό του πόσο είχαν νοσταλγήσει οι πολίτες τους αποκριάτικους εορτασμούς είναι το γεγονός ότι φέτος, στο καρναβάλι της Πάτρας συμμετέχουν πάνω από 50.000 καρναβαλιστές, ως μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού».

Οι μεγάλοι εορτασμοί ξεκίνησαν ήδη από χθες, καθώς η πρώτη μεγάλη παρέλαση πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι η λεγόμενη ποδαράτη παρέλαση, καθώς σε αυτή δεν συμμετέχουν τα άρματα, παρά μόνο τα μέλη των αρμάτων με τις στολές τους.

Η δεύτερη μεγάλη παρέλαση ξεκινά σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι και θα εμφανιστούν έπειτα από τρία χρόνια και τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, που κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων. Συγκεκριμένα, η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει με τον τυμπανιστή προπομπό του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που θα έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Επίσης, θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με τη βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, το «Imagine» με τον Τζον Λένον και το βανάκι του να καταπατούν το τανκ του πολέμου , το «Hell Oil» για την τιμή της βενζίνης, το «Facebook» με τη σάτιρα να κατευθύνεται με κωμικό πνεύμα στα fake προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Rabbit Test Show» που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική ματιά την περιπέτεια της πανδημίας και τα δυο μουσικά άρματα. Ακόμη, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

 Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια. Παρουσιαστές της μεγάλης παρέλασης, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2, θα είναι οι Πατρινοί δημοσιογράφοι, Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαϊρακτάρης.

Πηγή: madata.gr