Πάτρα – Νέα αποκάλυψη: Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απενεργοποιήσει το οξύμετρο της Τζωρτζίνας

0
65

Μια αποκάλυψη ενός στοιχείου που δεν έχει γίνει γνωστό έφερε στο φως το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV.

Οι αποκαλύψεις η μια μετά την άλλη ξετυλίγουν το κουβάρι αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα .

Ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι πως το οξύμετρο, με το οποίο οι γιατροί παρακολουθούσαν τις κρίσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας ακόμα και από απόσταση, δεν λειτουργούσε, όταν εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν την 9χρονη παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού. Στη δικογραφία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως το παιδί ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία.

Γιατροί και νοσηλευτές το κατέθεσαν στους αστυνομικούς και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ενώ σχετική αναφορά για αυτό το συγκλονιστικό εύρημα γίνεται από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών και στο διαβιβαστικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Κατά την είσοδο τους στο θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά περί στοματική κυάνωση και ήταν απνοικο με βραδυκαρδια ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξυμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όριο».

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου πως οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, στη δικογραφία υποστηρίζεται πως ο τελευταίος γιατρός επισκέφθηκε το παιδί μία ώρα πριν αυτό καταλήξει και επίσης πως στην κλινική δεν υπάρχει καν κεταμίνη.

Πηγή: madata.gr