Πάτρα: Πώς είναι δυνατόν να αντιληφθεί τρίτο πρόσωπο την κακοποίηση της Τζωρτζίνας και όχι οι γονείς

0
57

Δεν το χωράει ο νους μου ότι συμβαίνουν τα έκτροπα σε μία οικογένεια και ο ένας από τους δύο γονείς να μην αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μία παρεκκλίνουσα συμπεριφορά από αυτό που είναι επιτρεπτό. Αναρωτιέμαι πως γίνεται να το έχει αντιληφθεί ένας τρίτος άνθρωπος κι όχι εκείνος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι

Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου σχολίασε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη και αναφέρθηκε στην κακοποίηση που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Υπάρχει μία σπουδαία φράση που λέει ότι για ένα παιδί είναι προτιμότερο να είναι διάβολος στον παράδεισο παρά άγγελος στην κόλαση. Αυτό σημαίνει ότι όλη την κακία των γονέων τα παιδιά την παίρνουν πάνω τους και θεωρούν ότι τα ίδια είναι κακά. Γι΄αυτό θα δούμε ότι είναι δύσκολο να πουν ότι οι γονείς τους τους έκαναν αυτό… Θεωρούν ότι φταίνε για κάτι και ενοχοποιούνται με κάποιο τρόπο. Άρα είναι πολύ δύσκολο λεκτικά ένα παιδί να πει ότι κακοποιείται, γι’ αυτό και χρειάζονται ψυχολόγοι στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς».

Η κ. Αθανασίου τόνισε πως τα παιδιά εκφράζουν μπορούν αν εκφράσουν την κακοποίηση με εξωγλωσσικά στοιχεία.

megatv

Πηγή: madata.gr