Πάτρα: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας

0
61

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το θριλερ της Πάτρας, οι καταθέσεις γιατρών καίνε την Ρούλα Πισπιρίγκου και καταρρίπτουν όλα όσα ισχυρίζεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα.

Οι γιατροί είπαν ενώπιον του εισαγγελέα πως είχε τοποθετηθεί επίτηδες το οξύμετρο στο παιδί με δυνατό ήχο για να ειδοποιηθούν και όταν μπήκαν στο θάλαμο διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν κλειστό. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε υποστηρίξει ενώπιον της εισαγγελέως πως το είχε χαμηλώσει για να μην ενοχλείται το κοριτσάκι κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας ώρα 15:50 στις 29/1 η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Οταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου όταν πέφτουν οι σφυγμοί. Το παιδί κατέληξε στις 15:50» κατέθεσε ο γιατρός.

Μετά από προσπάθεια ανάνηψης 15 λεπτών η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σύμφωνα με τον γιατρό: «πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

«Μετά από πέντε επεισόδια οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή ότι πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί αμέσως αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο.

Ομως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF! Το μηχάνημα το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτεύονταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50» κατέθεσε γιατρός σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Μετά από προσπάθεια ανάνηψης 15 λεπτών η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σύμφωνα με τον γιατρό: «πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

«Μετά από πέντε επεισόδια οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή ότι πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί αμέσως αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο. Ομως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF! Το μηχάνημα το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτεύονταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50» κατέθεσε γιατρός σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Απρίλιος του 21. Η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται μετά από ανακοπή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο. Σήμερα, 13 μήνες μετά η κατάθεση νοσηλεύτριας για την αντίδραση της Πισπιρίγκου , εκείνες τις δραματικές στιγμές προκαλεί σοκ. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ζητήσαμε από τους γονείς να πλησιάσουν για να επικοινωνήσει το παιδί το παιδί και η μητέρα είχε άγχος για το τι θα πει το παιδί και εάν θα μιλήσει», είπαν οι γιατροί στην κατάθεσή τους, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η ψυχρή, απαθής και χωρίς συναίσθημα στάση της Πισπιρίγκου φαίνεται ξεκάθαρα, όταν εντατικολόγος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της ανακοίνωσε το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η μητέρα ζήτησε να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στην Αθήνα«, συνέχισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, διαβάζοντας το ντοκουμέντο της κατάθεσης που προκαλεί σοκ.

Η βασανιστική πορεία της Τζωρτζίνας στον θάνατο
Μέσα από το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, φαίνεται ξεκάθαρα το μαρτυρικό τέλος της Τζωρτζίνας. Φαίνεται ο τρόπος που δολοφονήθηκε η 9χρονη με κεταμίνη στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Αυτό που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν, τώρα οι αρχές είναι η βασανιστική διαδρομή της πορείας του παιδιού προς το φρικτό τέλος.

«Ο απινιδωτής θα δώσει απαντήσεις»
Τρεισήμισι μήνες μετά το θάνατο της οι ιατροδικαστές ζητούν εκ νέου εκταφή της σορού για να λάβουν τρίχες αλλά και τον απινιδωτή που της είχε τοποθετηθεί.

«Το μηχάνημα αυτό οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και είναι ένα μηχάνημα το οποίο μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Θεωρώ ότι εάν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία που πλέον επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πέρα από τις τρίχες να πάρουμε και το συγκεκριμένο μηχάνημα», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Την είχαν υποψιαστεί…
Μετά την αναπάντεχη ανακοπή που υπέστη η καθ΄ όλα υγιής Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 21 δημιουργήθηκαν οι πρώτες υποψίες στους γιατρούς .

«Και απ΄ τη στιγμή που είχε μείνει τις πρώτες μέρες μέσα και από τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ότι ήταν τα συγκεκριμένα, εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κίνησε την περιέργεια . Γι’ αυτό ενημερώσαμε και σε συνέχεια ότι μας κίνησε κάτι την περιέργεια, ενημερώσαμε συνέχεια τον κ. Ηλιάδη στο Ρίο, που συνέχιζε την νοσηλεία του», δήλωσε ο Διοικητής Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος.

Δεν υπήρχαν όμως, όπως είπε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος αποδείξεις για να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

«Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Να πούμε τι δηλαδή; Εάν υποψιαστούμε κάτι ή δούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια πράγματα . Τώρα ένα παιδί έπαθε ανακοπή, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε την αίτια, την οποία έπαθε ανακοπή», πρόσθεσε.

Οι 34 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι πιθανό να οδηγήσουν την 33χρονη κατηγορούμενη σε νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας .

Πηγή: madata.gr