Πάτρα: Τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα της Ρούλας, το σκίτσο του Λέων και όλες οι εξελίξεις

0
52

Στα ανώνυμα τηλεφωνήματα που έκανε πρόσωπο – «σκιά» σε δημοσιογράφο εκτιμούν οι Αρχές ότι μπορεί να βρίσκεται η άκρη του νήματος για τη λύση του μυστηρίου της Πάτρας.
Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αλλά και από απτά στοιχεία που έχουν εντοπιστεί, η γυναίκα που υποδύεται την μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη και επιχειρεί να τον εμπλέξει με τον θάνατο των παιδιών, δεν είναι άλλη από την ίδια την Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ίδια, μιλά ανοιχτά για δολοφονία των παιδιών και όλα λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή της.

Ύποπτες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Τηλεφωνήματα με αλλοιωμένη φωνή. Κινήσεις αποπροσανατολισμού και προσπάθειες να βάλει στο κάδρο των υπόπτων και άλλους ανθρώπους. Αλλά κυρίως μια πρώτη παραδοχή από την Ρούλα Πισπιρίγκου. Ότι πίσω από τους θανάτους των 3 της παιδιών έχει συμβεί κάτι κακό. Τα τρία κοριτσάκια δεν έφυγαν από παθολογικά αίτια.

Η συνομιλία με τη δημοσιογράφο
Δημοσιογράφος: Θέλετε να μου πείτε τον λόγο που με πήρατε για να καταλάβω.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να σας εξηγήσω ότι εμείς πιστεύουμε ότι κάτι έχει γίνει με τα παιδάκια

Δημοσιογράφος: Ορίστε; Ότι, τι;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ότι κάτι έχει γίνει με τα παιδάκια, Γι’ αυτό ήθελε να φύγει από την Πάτρα και ήρθε εδώ.

H γυναίκα αυτή που ακούγεται να μιλά με αλλοιωμένη φωνή είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου. Προσποιείται τη μητέρα συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη και προσπαθεί να παραπλανήσει την δημοσιογραφική έρευνα. Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, o δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η φωνή έχει αναγνωριστεί από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη.

Από περαιτέρω έρευνα και από μαρτυρίες από την πλευρά Δασκαλάκη διαπιστώνεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι η γυναίκα αυτή που τηλεφωνεί και μιλάει για δολοφονία των παιδιών, ομολογεί ουσιαστικά τη δολοφονία των παιδιών, είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου. Προκύπτει και από επιβεβαίωση της τηλεφωνικής κλήσης.

Δεν το αρνείται, δεν το παραδέχεται
Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», η 33χρονη κατηγορούμενη, δεν παραδέχεται αλλά ούτε αρνείται ότι έχουν γίνει αυτές οι κλήσεις. Θα το ξεκαθαρίσει λέει, όταν έρθει η ώρα.

Σ.Χ: Έχει προκύψει και ένα θέμα με ένα ψεύτικο τηλεφώνημα, μια φωνή παραποιημένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που μετά ισχυρίστηκαν δημοσιογράφοι ότι αυτό έχει γίνει από εσένα. Και ότι έχει αλλοιωθεί η φωνή και ότι μάλιστα υπήρχε και η καταγραφή της κλήσης αυτής.

Ρ.Π: Ότι έχω να το πω, το έχω πει στις αρχές και όταν ρωτήθηκα, απάντησα.

Σ.Χ: Ότι;

Ρ.Π: Δεν μπορώ να το πω δημόσια. Όμως οι αρχές γνωρίζουν. Θα το ξεκαθαρίσω όταν έρθει η ώρα.

Τα ανώνυμα τηλεφωνήματα
Οι πρώτες κλήσεις σε δημοσιογράφο της εκπομπής ΤLive, έγιναν στις 15 Μαρτίου, δύο εβδομάδες πριν από τη σύλληψη της.

Ανώνυμο τηλεφώνημα 15-03-2022
-Να ψάξετε τον κύριο Δασκαλάκη, που μένει, και θα βρείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα.

Δημοσιογράφος: Που μένει τώρα;

-Ναι.

Δημοσιογράφος: Που μένει; Δηλαδή τι εννοείτε; Βοηθήστε με λιγάκι για να μπορέσω να καταλάβω.

-Μένει με καινούργια κοπέλα, στην Αθήνα.

Στις 25 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν τη σύλληψή της , από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου πραγματοποιούνται άλλες δύο κλήσεις. Παραλήπτης και αυτή την φορά η δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτή την φορά μπλέκει στην υπόθεση των 3 θανάτων μέχρι και την σύντροφο του Μάνου.

Ανώνυμο τηλεφώνημα 25-03-2022
-Προστατεύστε το παιδί μου.

Δημοσιογράφος: Ποιο παιδί σας να προστατεύσω;

-Είμαι η μητέρα της κοπέλας του Μάνου.

Δημοσιογράφος: Γιατί φοβάστε όμως τόσο πολύ;

-Γιατί αυτός ξέρει τι έχουν γίνει με τα παιδιά του. Και η κόρη μου ξέρει.

Δημοσιογράφος: Η κόρη σας τι ξέρει δηλαδή; Της έχει πει κάτι;

-Έτσι μου είπε και δεν μπορεί να μου πει. Σώστε την ψυχή των παιδιών αυτών και σώστε το δικό μου παιδάκι. Γιατί αυτή η γυναίκα, εκεί στην Πάτρα, άμα τρελαθεί και μάθει για την κόρη μου μπορεί να της κάνει και κακό.

Η 33χρονη κατηγορούμενη προσπαθεί να θολώσει τα νερά, το κινητό της όμως την προδίδει.

Σύμφωνα τις εξερχόμενες κλήσεις του κινητού της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις 25η Μαρτίου η κατηγορούμενη κάλεσε άλλες δύο φορές με αλλοιωμένη φωνή την δημοσιογράφο, μία φορά στις 11:01 για 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα και μισή ώρα αργότερα (11:33) για 6 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Τα εργαστήρια της αστυνομίας καλούνται να αναλύσουν την αλλοιωμένη φωνή, με τα αποτελέσματα ενδεχομένως να βοηθήσουν στη λύση της φρικιαστικής υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί τελικά, τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να εξηγήσει στις αρχές για ποιο λόγο προσπαθούσε να στρέψει αλλού, τις υποψίες για τον θάνατο των αδικοχαμένων παιδιών.

Σκίτσο του Γρηγόρη Λέων δείχνει «πώς δολοφονήθηκε» η Μαλένα
Με ένα σκίτσο που σοκάρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να έχει επέλθει ο θάνατος από ασφυξία και στην περίπτωση της μικρής Μαλένας. Δεν είναι όμως μόνο το σκίτσο, ο ιατροδικαστής στη ανάρτησή του επιμένει ότι πρέπει να αξιολογηθούν και οι αμυχές που βρέθηκαν στο πρόσωπο του παιδιού που μπορεί να δείχνουν αντίσταση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποδώσει τον θάνατο σε γονιδιακό ζήτημα, ωστόσο και τα 3 παιδιά έχουν εξεταστεί για 948 γονίδια.

Με το σοκαριστικό σκίτσο από βιβλιογραφία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να έχει προκληθεί ο ασφυκτικός θάνατος της Μαλένας . Του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που χάθηκε σε ηλικία τριάμισι ετών στις 13 Απρίλιου του 2019 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Με ανάρτηση στο Twitter o Ιατροδικαστής περιγράφει με λέξεις που προκαλούν ανατριχίλα, πως οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία, και άρα το παιδί δολοφονήθηκε. Ο κ. Λέων αναφέρεται στα ευρήματα που βρέθηκαν και οδήγησαν το παιδί στον θάνατο που αποδόθηκε, τότε, σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Λέων.

Πηγή: madata.gr