Πάτρα – Θάνατος τριών κοριτσιών: Αν υπάρχουν συμμέτοχοι να σπεύσουν σύντομα να πουν αυτά που θέλουν

0
30

Δεν έχουν τέλος τα ερωτήματα που προκύπτουν για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Στο πλατό της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα βρέθηκε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, ο οποίος σχολίασε την υπόθεση.

 Πάτρα: Τα σημεία κλειδιά στην έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών
Αρχικά, ο ίδιος διέψευσε πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με υποτιθεμένες δηλώσεις του για τον θάνατο των παιδιών. «Κάποιο μέσο ενημέρωσης έγραψε ότι ανέφερα και την αιτία θανάτου και τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος αυτών των παιδιών. Ουδέποτε εγώ είπα κάτι τέτοιο, ουδέποτε εγώ στοχοποίησα κάποιον, εκείνο το οποίο έχω πει και πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια, για μένα ποσοστό 98%», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα είναι η περίπτωση του αιώνα αν αυτοί οι θάνατοι δεν είναι έγκλημα».

Συζητώντας για τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά σχετικά με την υπόθεση, ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στα κοινά σημεία των θανάτων των τριών αδερφών, όπως το ότι πέθαναν Σαββατοκύριακο και δεν υπήρχαν παθολογικές αιτίες. 

Στην ερώτηση του Πέτρου Κουσουλού για το εάν ενδέχεται στην υπόθεση να εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά.

«Μακάρι να εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομο γιατί είναι πιο εύκολο το παιχνίδι. Και αν εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομο, καλό θα είναι αυτοί οι έτεροι ή ετέρες να σπεύσουν σύντομα να πουν αυτά που θέλουν να πουν».

Πάτρα: Τι ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο της Μαλένας
Δύο ημέρες αφού «έφυγε» από τη ζωή η Μαλένα, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από την ιατροδικαστική υπηρεσία να διευρυνθούν οι συνθήκες θανάτου της μικρής.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο το οποίο εστάλη αναφέρεται: «Σας αποστέλλουμε το πτώμα της ανήλικης Δασκαλάκη Μαρίας – Ελένης, ηλικίας τριών ετών και οκτώ μηνών και παρακαλούμε για τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης προς διαπίστωση της αιτίας του θανάτου και της αποστολής σε εμάς της σχετικής ιατροδικαστικής εκθέσεως, γνωρίζοντας σε εμάς: 

Ο θανών απεβίωσε από φυσικό, αιφνίδιο ή βίαιο θάνατο;
Αν πρόκειται για βίαιο θάνατο, ποια τα δηλωτικά του σημεία;
Ποιος ο πιθανόν χρόνος του θανάτου και ποια η αιτία;
Ό,τι άλλο διαπιστώσετε από την επιστημονική σας πείρα
Παράλληλα, στα συμπληρωματικά στοιχεία αναφέρεται το εξής: «Το ανήλικο τέκνο ως προκύπτει έως τώρα συλλεχθέν προανακριτικό υλικό μέχρι πριν τη νοσηλεία του δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας».

Πηγή: madata.gr