Παιχνίδια με το Oruc Reis: Μέσω Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε έρευνες

0
76

Την ώρα που υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης ανοιχτά του Καστελόριζου, η τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Orus Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες. Μόνο που είναι ακόμα… αγκυροβολημένο στην Αττάλεια…

Περίεργο παιχνίδι με το Orus Reis, το σεισμικό ερευνητικό σκάφος για το οποίο η Τουρκία εξέδωσε την προκλητική NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου, παίζεται τις τελευταίες ώρες. 

Ενώ υπήρξαν ενδείξεις αποκλιμάκωσης και πληροφορίες πως μέρος από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που είχα συγκεντρωθεί ανοιχτά από το Καστελόριζο επέστρεφαν στις βάσεις τους, ήρθε ένα περίεργο tweet. 

Ένα tweet από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον (!) σύμφωνα με το οποίο το Orus Reis άρχισε σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο! “Το τουρκικό σκάφος Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες μέσα στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που απορρέει από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της”. 

Μόνο που σύμφωνα με τον χάρτη του marinetraffic.com, τουλάχιστον έως τις 20:47 το βράδυ του Σαββάτου (25.07.2020), το Oruc Reis βρισκόταν ακόμα στην Αττάλεια… 

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr