Πεινασμένες όρκες κυνηγούν και καταβροχθίζουν το μεγαλύτερο ζώο στη γη

0
33

Μια ομάδα τουρίστες στην Μπρέμερ Μπέι της Αυστραλίας έγιναν μάρτυρες ενός φόνου στη θάλασσα. Ένα κοπάδι πεινασμένες φάλαινες-δολοφόνοι κυνήγησαν μια τεράστια γαλάζια φάλαινα και την καταβρόχθισαν.

Εκείνη τη μέρα, η τουριστική εταιρεία είχε 40 τουρίστες επάνω στο σκάφος της για να παρακολουθήσουν τις φάλαινες κατά μήκος ενός ταξιδιού στη δυτική ακτή της Αυστραλίας.

Μια γαλάζια φάλαινα-το μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη σε θάλασσα και ξηρά-βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, σύμφωνα με την επικεφαλής της τουριστικής εταιρείας Whale Watch, Τζέμα Σαρπ.

Το μέρος ήταν περιοχή αναπαραγωγής και κυνηγιού για φάλαινες δολοφόνους. Οι τουρίστες στο σκάφος μπόρεσαν να μετρήσουν τουλάχιστον πέντε κοπάδια φάλαινες-δολοφόνους στα νερά, με τις όρκες να φτάνουν τις 75, σημείωσε η Σαρπ, σύμφωνα με την Daily Mail.

 
Για περίπου 3 ώρες η μπλε φάλαινα προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά οι όρκες επιτίθονταν διαρκώς συντονισμένες.

Ήταν ένα καλά οργανωμένο κυνήγι για να εξαντλήσει το τεράστιο θηλαστικό.

Μπορεί να ήταν μια τραγική στιγμή, αλλά η Σαρπ θεωρεί μεγάλο προνόμιο να μπορέσει να την παρακολουθήσει το κυνήγι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πέρα από τις όρκες, το τεράστιο ζώο θα αποτελέσει τροφή και για χιλιάδες άλλα μικρότερα ζώα, όπως πουλιά, ψάρια και καρχαρίες.

Στον ωκεανό τίποτα δεν πάει χαμένο.

e-radio

Πηγή: madata.gr