Πειθαρχικές διαδικασίες της UEFA εναντίον Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ

0
49

Πειθαρχικές διαδικασίες κίνησε η UEFA -σύμφωνα με το άρθρο 55 του Πειθαρχικού Κανονισμού της- κατά Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ, για όσα συνέβησαν στη μεταξύ τους χθεσινοβραδυνή αναμέτρηση (2-1) για την προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League (2-1), όπως αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωσή της, η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας:

«Κατηγορίες κατά της Μαρσέιγ:
– Ρίψη αντικειμένων – Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων – Άρθ. 16(2)
– Επεισόδια – Άρθ. 16(2)
– Μη τήρηση της ύπαρξης ελεύθερων περασμάτων – Άρθ. 38 SSR
Κατηγορίες κατά του ΠΑΟΚ:
– Ρίψη αντικειμένων, Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων, Άρθ. 16(2)(c)
– Πράξεις που προκάλεσαν ζημιές, άρθ. 16(2)(στ)
– Επεισόδια, Άρθ. 16(2)(η)
Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA (CEDB) θα αποφασίσει για το θέμα εν ευθέτω χρόνω» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η UEFA ανακοίνωσε ότι διορίστηκε ερευνητής, προκειμένου «να διενεργήσει πειθαρχική έρευνα αναφορικά με καταγγελλόμενα συμβάντα που φέρονται να έλαβαν χώρα στο τέλος του αγώνα για την προημιτελική φάση του Europa Conference League της σεζόν 2021-22 ανάμεσα στην Μπόντο Γκλιμτ και τη Ρόμα που διεξήχθη στις 7 Απριλίου 2022 στη Νορβηγία. Πληροφορίες γι’ αυτό το θέμα θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Μπόντο Γκλιμτ, Κιέτιλ Κνούτσεν, κατηγόρησε τον προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόμα ότι τον έπιασε από το λαιμό. Όμως, μετά τον αγώνα, όπου η ιταλική ομάδα ηττήθηκε 2-1, ο αρχηγός των «τζιαλορόσι», Λορέντζο Πελεγκρίνι, δήλωσε ότι ο προπονητής τερματοφυλάκων, Νούνο Σάντος, είχε δεχθεί επίθεση, με τη νορβηγική ομάδα να εκδίδει σήμερα ανακοίνωση, στην οποία επιμένει ότι η Ρόμα ήταν η επιτιθέμενη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr