Πελώνη: Ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της Μενδώνη αλλά η κυβέρνηση την στηρίζει

0
45

Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός όπως ήταν αυτός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη, είναι μία καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού

Την στήριξη της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνεχίζει να απολαμβάνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο απλά για άτυχη χειρισμό, ο οποίος δεν συνιστά λόγο αποπομπής.

Χαρακτήρισε επίσης ατυχή έκφραση της κ. Μενδώνη τη φράση “Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, τονίζοντας πως αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση της Λίνας Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και συμπλήρωσε ότι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Εξέφρασε, ωστόσο, τη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για μια καλή υπουργό με σημαντικό έργο στο υπουργείο.

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», πρόσθεσε.

Ο Τσίπρας να πει εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές

Η κ. Πελώνη κατηγόρησε μάλιστα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επέλεξαν τον κατήφορο της χυδαιότητας, έκανε λόγο για οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου το Σαββατοκύριακο και κατέληξε πως η συζήτηση στη Βουλή έχει το νόημα να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να πει εάν τα αποκηρύσσει όλα αυτά ή εάν συμφωνεί με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές.

Στο ερώτημα εάν τελικά η παραίτηση Λιγνάδη υπεβλήθη αυτοβούλως ή ζητήθηκε όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η κ. Πελώνη επέλεξε να εστιάσει στο γεγονός πως όταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός υπέβαλε την παραίτηση του στις 6 Φεβρουαρίου έγινε αμέσως αποδεκτή.

Την παραίτησή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ άλλων την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για κώδικες δεοντολογίας

Παράλληλα, η Α. Πελώνη προανήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τις οποίες θα ανακοινώσει ο ίδιος την Πέμπτη στην Βουλή.

«Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», κατεληξε η η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: madata.gr