Πελώνη: Τις επόμενες ημέρες νέες ανακοινώσεις για διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους

0
74

Στον απόηχο της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για την Κάρτα Ελευθερίας ή Freedom Pass η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τα μέσα Ιουλίου και θα αφορά όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλαίσιο κανόνων για μεγαλύτερες διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και κινούνται σε δημόσιους χώρους και χώρους συγχρωτισμού.

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπάρχουν περιοχές όπου ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από 9 μήνες υπάρχει επιλογή και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο.

 Η κα Πελώνη επανέλαβε ότι από σήμερα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και δεν είναι υποχρεωμένοι οι πλήρως εμβολιασμένοι να υποβάλλονται σε self test για την εργασία τους αλλά και όσοι πηγαίνουν στα γυμναστήρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε για την Κάρτα Ελευθερίας ότι «ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο και είναι μια επιβράβευση προς τους νέους που υπέστησαν περιοριστικά μέτρα και έβαλαν την ζωή τους στον πάγο και είναι μια ομάδα με έντονη κινητικότητα. Ως προς την κριτική, όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν να μην πάρουν την κάρτα και τα χρήματα».

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι όλες οι αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις απορρίπτονται με κάθε μέσο.

Για το θέμα των εμβολιασμών είπε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί και πως θεωρεί αυτονόητη την στήριξη της αντιπολίτευσης ειδικά στο μέτρο προς τους νέους.

Για το πλαίσιο της κλιμακούμενης προσέγγισης όπως είπε για την ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση να εμβολιαστούν οι πολίτες είπε ότι ήδη ξεδιπλώνεται το πρώτο στάδιο και στο δεύτερο στάδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθούν κίνητρα σε εμβολιασμένους.

Απαντώντας στο αν δημιουργούνται πολίτες δυο ταχυτήτων είπε ότι θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό. Και για τα προνόμια είπε: «να κάνετε υπομονή να ακούσετε τις ανακοινώσεις».

Για το αν θα μείνει σε ισχύ το μέτρο της μάσκας είπε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμούς.

Πηγή: madata.gr