Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Αντώνης Γεωργιάδης

0
45

Στο πένθος βυθίστηκε τη Δευτέρα ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία 85 ετών και έχοντας ταλαιπωρηθεί από αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Ο εκλιπών υπήρξε ποδοσφαιριστής της μεγάλης Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50 και ξεκίνησε από τα 31 τη μεγάλη καριέρα προπονητή που ακολούθησε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκειά της καθοδήγησε πολλές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Άρη), βρέθηκε στο τιμόνι της Εθνικής την τριετία 1989-1992, ενώ κατέγραψε τις περισσότερες παρουσίες από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα τεχνικό σε πάγκους (586 συνολικά).

Ολυμπιακός: «Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες Αντώνη Γεωργιάδη»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετώντας τον πρώην προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 85 ετών σήμερα, Δευτέρα (16/11).  κάνοντας λόγο για τις θητείες του στον πάγκο του συλλόγου, άλλων ελληνικών ομάδων και της Εθνικής.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος υπηρέτησε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, διετέλεσε προπονητής πολλών ελληνικών ομάδων, ενώ βρέθηκε και στον πάγκο της Eθνικής ομάδας για μία τριετία.Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντώνη Γεωργιάδη καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες… ».

Συλλυπητήρια Super League για τον θάνατο του Γεωργιάδη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Super League για τον θάνατο του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη σε ηλικία 85 ετών. Ο Αντώνης Γεωργιάδης παραμένει ο Ελληνας προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε πάγκους των ομάδων της Α’ Εθνικής, της νυν Super League. Διετέλεσε τεχνικός των Ολυμπιακού, Άρη, ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας ανάμεσα σε άλλους συλλόγους, ενώ εργάστηκε και ως Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών την τριετία 1989-92 σε συνολικά 30 παιχνίδια (11-9-10).

Η σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση της Super League αναφέρει: 

«Η Super League εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα έφυγε από τη ζωή. Ο Αντώνης Γεωργιάδης έγραψε τη δική του ιστορία στις σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με 586 παρουσίες στους πάγκους».

Πηγή: madata.gr