Πέρασε την εθνική οδό προς τη μεριά του Αγίου Στεφάνου η φωτιά. Εικόνες αποκάλυψης

0
44

Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτήν την ώρα οι φλόγες, έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι, πλησιάζουν σε δασική περιοχή που βρίσκεται δίπλα στα διόδια των Αφιδνών.
Πριν από λίγα μόλις λεπτά η φωτιά πέρασε προς τον Άγιο Στέφανο ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.

Οι κάτοικοι έχουν προβεί σε επιχείρηση διάσωσης ζώων τα οποία είναι κατατρομαγμένα.

Αντιμέτωπη με την πύρινη κόλαση η χώρα με την Αττική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι φλόγες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους, την ώρα που μαίνονται φωτιές σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία. 

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης σαρώνει τη βόρεια Αττική έχοντας κάψει σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Tατόι και Αφίδνες.

Από το καταστροφικό πέρασμά της η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον τραυματισμό πέντε ατόμων,  οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες  είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. 

Παράλληλα, δασοπυροσβέστης που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στο Κρυονέρι, έπεσε σε πηγάδι και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. 

Η φωτιά έχει, πλέον, μπει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου καίγονται τα πρώτα σπίτια. 

Η φωτιά πέρασε κάθετα και την Εθνική Οδό – η οποία παραμένει κλειστή – στο ύψος των Αφιδνών δημιουργώντας τεράστια αγωνία για τι μέλλει γενέσθαι καθώς από τη δύση του ηλίου στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν μόνο επίγειες δυνάμεις, όπου αυτό είναι εφικτό, και η πυρκαγιά έχει πάρει πορεία προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανος.

 
Όλες οι προσπάθειες επιχειρησιακά εστιάζονται στο να μην απειληθεί το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου το οποίο ηλεκτροδοτεί την Αττική και τις Κυκλάδες, καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει ανυπολόγιστη καταστροφή. 

Όπως ανέφερε άλλωστε και ο πρωθυπουργός στο έκτακτο διάγγελμά του, «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η νύχτα είναι απειλητική», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την κήρυξη έξι περιφερειών συμπεριλαμβανομένης της Αττικής σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού. Ο πρωθυπουργός ο οποίος νωρίτερα βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη και την Ηλεία στις 22.30 θα συμμετάσχει στην ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο κρατικός μηχανισμός σχεδιάζει πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα οι πολίτες όλης της χώρας έλαβαν μήνυμα από το 112, καθώς έως τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύονται οι μετακινήσεις δάση και άλση μέχρι τη Δευτέρα, με το πρόστιμο να φτάνεις τις  10.000 ευρώ.

Πηγή: madata.gr