Περικοπή ύλης, Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό: Όλες οι προβλέψεις

0
57

Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το διάβασμά τους στην ύλη που γνωρίζουν. Αυτό που αλλάζει, είναι ο αριθμός των σχολών που θα δηλώνονται στο μηχανογραφικό, αν τελικά δεν πέτυχουν, θα υπάρχει και δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη για την ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, ο κορoνοϊός και η πανδημία έχουν επηρεάσει την εκπαίδευση και έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση της τηλεκπαίδευσης με τα προβλήματα τα οποία αναδεικνύονται, αλλά σίγουρα έχουν εξομαλυνθεί και έχει γίνει πρόοδος στην κάλυψη της ύλης.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιο κομμάτι της ύλης θα περικοπεί. Αυτό θα αποφασιστεί από την αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου.

«Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν το διάβασμά τους στην ύλη που γνωρίζουν», συνέστησε στους μαθητές και τόνισε πως έγκαιρα θα ληφθεί η απόφαση για την ύλη.

Ωστόσο, επεσήμανε πως η λύση είναι η επιστροφή στις τάξεις γιατί είναι σημαντική η δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τις αλλαγές στη διαμόρφωση των βάσεων, υποστήριξε πως αποφασίστηκε ο μέσος όρος των μαθήματων που εξετάζονται πανελλαδικώς να λαμβάνεται υπόψη ανά επιστημονικό πεδίο από το τμήμα το οποίο δηλώνει ο/η κάθε μαθητής/ρια και η βάση να αποφασίζεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, το πανεπιστήμιο αποκτά αξία και αυτονομία. Επίσης το παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει συνειδητή επιλογή και εν τέλει να αποφοιτήσει από τη σχολή που θα έχει επιλέξει.

«Αυτό που αλλάζει, είναι ο αριθμός των σχολών που θα δηλώνονται στο μηχανογραφικό, αν τελικά δεν πέτυχουν, θα υπάρχει και δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού», εξήγησε.

Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση, ωστόσο επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις τάξεις.

Ύλη και κορωνοϊός προκαλούν άγχος στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που αντιμετωπίζουν ανηφορικό δρόμο στην πορεία προς τις Πανελλαδικές.

Για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Μαρία Βαλσαμίδου. Όπως λέει οι μαθητές καταβάλλουν όσο μεγαλύτερη προσπάθεια μπορούν, ωστόσο το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν την ύλη στην οποία θα εξεταστούν δημιουργεί μεγάλο άγχος.

Εξάλλου η διδασκαλία της ύλης προχωρά με δυσκολία λόγω της τηλεκπαίδευσης και των τεχνικών προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται. «Χρειάζεται να ανακοινωθεί άμεσα μείωση της ύλης» λέει η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον άγχος δημιουργούν στους μαθητές οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν  για το μηχανογραφικό -θα τεθούν  περιορισμοί στον αριθμό των πανεπιστημιακών τμημάτων που θα μπορούν να δηλωθούν. Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν μάλιστα να επηρεάσουν και τις βάσεις εισαγωγής, συμπληρώνει η μαθήτρια.

Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο φοιτητής Νομικής Δημήτρης Κατενίζογλου που αναφέρει ότι οι φοιτητές καλούνται να προετοιμαστούν για την εξεταστική χωρίς συγγράμματα λόγω καθυστέρησης των κούριερ.

Πηγή: madata.gr