Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να κλείσει το παράθυρο προς την Ευρώπη

0
62

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να κλείσει το παράθυρο προς την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το οποίο εξάλλου τα σχέδια των ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ουκρανία τέσσερα μη επανδρωμένα αεροπλάνα MQ-1C Gray Eagle, που μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους Hellfire για να χρησιμοποιηθούν σε πεδίο μάχης, δεν αλλάζουν τις παραμέτρους αυτού που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρησή της.

Ερωτηθείς αν οι δύσκολες σχέσεις με την Ευρώπη αναιρούν τις προσπάθειες του τσάρου Μεγάλου Πέτρου, ο οποίος κυβέρνησε τη Ρωσική Αυτοκρατορία από το 1682 ως το 1725, να ανοίξει τη Ρωσία στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν σχεδιάζουμε να κλείσουμε κάτι».

Αναφορικά με χθεσινή πληροφορία του πρακτορείου Reuters ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να πωλήσει στο Κίεβο τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα MQ-1C Gray Eagle, μια συναλλαγή την οποία εξακολουθεί να μπορεί να εμποδίσει ή να εκτροχιάσει το Κογκρέσο, ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η διοχέτευση (δυτικών) όπλων στην Ουκρανία δεν αλλάζει τις παραμέτρους της ειδικής επιχείρησης. Οι στόχοι της θα επιτευχθούν, όμως αυτό (σ.σ.: η προσφορά δυτικών όπλων στο Κίεβο) θα φέρει περισσότερη δυστυχία στην Ουκρανία…».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να καταστεί δυνατό με τα νέα όπλα να πληγεί η ρωσική επικράτεια από την Ουκρανία, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Εξακολουθώ να μην θέλω να μιλήσω για απολύτως ανεπιθύμητα και πολύ δυσάρεστα σενάρια, στα οποία αυτά τα όπλα θα μπορούσαν υποθετικά να χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων στο έδαφός μας».

«Αυτό θα άλλαζε σημαντικά την κατάσταση προς μια μη ευνοϊκή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: madata.gr