Πεσκόφ: Πολύ νωρίς να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε σημείο πιθανής συμφωνίας με Κίεβο

0
116

Είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψουμε οποιοδήποτε σημείο πιθανής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Το σχόλιο του Πεσκόφ ήρθε μετά το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο αποκαλύπτεται ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, Ουκρανία και Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο πάνω σε ένα δοκιμαστικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων, στο οποίο περιλαμβάνεται κατάπαυση πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, αν το Κίεβο ανακηρύξει την ουδετερότητά του και αποδεχθεί περιορισμούς στις ένοπλες δυνάμεις του.

Το δημοσίευμα επικαλείται τρία άτομα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία, την οποία οι δύο πλευρές συζήτησαν για πρώτη φορά τη Δευτέρα, περιλαμβάνει την ανάκληση, εκ μέρους της Ουκρανίας, των φιλοδοξιών της για είσοδο στο ΝΑΤΟ και τη δέσμευσή της να μην έχει στα εδάφη της ξένες στρατιωτικές βάσεις ή οπλισμό, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα «προστασία» από συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: madata.gr