Πέθανε μητέρα ύστερα από 11 χρόνια που είχε καταστραφεί ο εγκέφαλος της σε πυρκαγιά

0
83

Η Ιρίνα Πεκαρτσάγια εδώ και 11 χρόνια ζούσε σα φυτό. Παράλυτη και εγκεφαλικά νεκρή. Η Ιρίνα όταν ήταν 33 ετών είχε βγει να διασκεδάσει με την παρέα της. Ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα 2 παιδιών που τα είχε όλα στη ζωή της.  Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που κάποιος υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου Lame Horse Club σκέφτηκε να ρίξει βεγγαλικά μέσα στο κλαμπ.

Η πυρκαγιά ήταν αναπόφευκτη. Τουλάχιστον 150 άνθρωποι απανθρακώθηκαν εκείνο το βράδυ. Η Ιρίνα ήταν μια τυχερή – άτυχη. Δεν απανθρακώθηκε αλλά από την έλλειψη οξυγόνου υπέστη τοξικό εγκεφαλικό τραύμα και σοβαρή ζημιά στους πνεύμονες αφού κάηκαν σε ποσοστό 60%. 

Έντεκα χρόνια έμενε στο νοσοκομείο σε κατάσταση φυτού. Δεν επικοινωνούσε, τα μέλη της είχαν ατροφήσει, δεν αναγνώριζε τους δικούς της και τα παιδιά της. Μόνο μια φορά πριν από 7 χρόνια άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της ένα απόγευμα που πήγαν στο νοσοκομείο τα παιδιά της. Ήταν και η μοναδική φορά που επικοινώνησε.

Η Ιρίνα πέθανε χθες στο νοσοκομείο. Οι δικοί της όσο σκληρό και εάν ακούγεται, το δέχτηκαν ανακουφιστικά για να μην τυραννιέται 

topontiki

Πηγή: madata.gr