Πέθανε ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνος

0
58

Εφυγε από τη ζωή ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνος έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, με την είδηση να γίνεται γνωστή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Εφυγε πριν από λίγο, πρόωρα, μετά από σκληρό αγώνα με τον καρκίνο, ο Τάσος Μπάνος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους. Ενας από τους ευφυέστερους και ευρηματικότερους νομικούς που έχω γνωρίσει. Ενας πραγματικός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ένας ενεργός πολίτης με συνείδηση της Ιστορίας. Ένας γνήσιος και ευαίσθητος διανοούμενος.

Ο Τάσος Μπάνος ήταν σταθερό σημείο αναφοράς όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πάντα στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πάντα έτοιμος, πάντα χρήσιμος, πάντα σεμνός και διακριτικός αλλά με ισχυρές απόψεις Πιστός στις πεποιθήσεις του και στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο γιος του, η οικογένεια και οι φίλοι του θα κρατήσουν τον θησαυρό της μνήμης του. Ο Τάσος Μπάνος αναλώθηκε όμως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτό εύχομαι να το μάθει και να το θυμάται ένας πολύ ευρύτερος κύκλος ανθρώπων στον τόπο μας».

Πηγή: madata.gr