Πέθανε τα ξημερώματα ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

0
40

Συγκλονίζει η είδηση πως σε ηλικία μόλις 61 ετών, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος.
 
Σοκ προκαλεί η είδηση πως σε ηλικία μόλις 61 ετών, πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος.

Η θλιβερή είδηση για το θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα».

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε έγραψε ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

Για τον θάνατο δύο ηθοποιών ενημέρωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπιμπίλας ενημερώνει για τον θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου, αλλά και του Κωστή Μαλκότση.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαιος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις …. Μεγάλη θλίψη» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά τον 90’s «Τμήμα Ηθών», με τα μακριά του μαλλιά και η πλούσια κοτσίδα του να προκαλούν τότε αίσθησηΕίναι γιος του, επίσης ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έζησε 10 χρόνια στο Παρίσι, όπου γνώρισε τον σπουδαίο Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Ανδρέα Βουτσινά. Στη Γαλλία έκανε και τις πρώτες του δουλειές.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα έπαιξε στο «Τμήμα Ηθών» αλλά και σειρές όπως η «Λάμψη» και οι «Φιλοδοξίες».

Είναι σημαντική παρουσία και στο θέατρο και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις, παίζοντας σε αρχαία δράματα, κλασικά και σύγχρονα έργα, μεταξύ αυτών ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη κ.α.Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν λάτρης της ροκ μουσικής, έπαιζε μπάσο και κιθάρα και κάποια στιγμή είχε φτιάξει κι ένα μουσικό συγκρότημα και έκαναν live σε διάφορα γνωστά στέκια της Αθήνας.

 
  
 

Πηγή: madata.gr