Πέτσας: Δεν ήταν σκοπός μας να επιβληθούν τώρα κυρώσεις στην Τουρκία

0
44

Στην εκ των υστέρων αποκάλυψη ότι σκοπός της Ελλάδας δεν ήταν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από το βήμα της Βουλής.

«Θα θέλαμε τον Δεκέμβριο του 2020 να επιβληθούν κυρώσεις; Δεν ήταν αυτός ο σκοπός!» ανέφερε στη συζήτηση ο κ. Πέτσας και αποκάλυψε ότι ο σκοπός της Ελλάδας ήταν μόνον «να πάμε ένα βήμα παραπέρα από τον Οκτώβριο του 2020». Εμφανίστηκε μάλιστα ικανοποιημένος γιατί «έγινε αυτό το βήμα παραπέρα». Νωρίτερα, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σημειώσει ότι η Ευρώπη κινείται με αργά βήματα και πολλές φορές «πιο αργά από αυτά που ίσως θα θέλαμε».

ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα: Εσείς λέγατε ότι οι κυρώσεις «θα δαγκώνουν»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ναυάγιο της Συνόδου Κορυφής αλλά και στον ίδιο τον κ. Πέτσα γιατί εμφανίστηκε στη Βουλή ικανοποιημένος με το νέο αρνητικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε αυτοκριτική και να μην παρουσιάζει τις αποτυχίες ως θριάμβους. «Δεν πρόκειται για ένα μικρό βήμα εμπρός αλλά αντίθετα για πολλά βήματα πίσω» είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι «μόνη επιλογή» είναι η επιλογή κυρώσεων ενώ ο ίδιος ο κ. Πέτσας διαβεβαίωνε ότι οι κυρώσεις «θα δαγκώνουν».

Ελληνική Λύση: Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας

Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ο Κώστας Χήτας κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών όταν δηλώνει ικανοποιημένη με το «Βατερλώ». «Πείτε ότι είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη. Μην μας λέτε ότι είναι νύχτα, όταν έξω είναι μέρα!» τόνισε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο κ. Χήτας.

https://www.ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr