Πέτσας: Έγκλημα συγκάλυψης στο Μάτι – Να αποδοθούν ευθύνες

0
92

Για νέα και ανατριχιαστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι ηχογραφημένοι διάλογοι, που αποκαλύφθηκαν, μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής «είναι ανατριχιαστικοί. Εάν λοιπόν η κ. Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε πως «όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και είναι απαραίτητο – όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων» είπε.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής «επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία», στην οποία τόσο ο ίδιος, όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί «προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς». Κι αυτό ενώ, όπως είπε, ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς.

Ο υφυπουργός επισήμανε πως λίγες μέρες αργότερα ο τότε υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Τόσκας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κ. Γεροβασίλη, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής – σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» – ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές, «και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις», προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πυρκαγιά στο Μάτι. Προκαταρτική έρευνα και μήνυση από τον πραγματογνώμονα

Με μήνυση απαντάει η Γεροβασίλη στο δημοσίευμα για το Μάτι

Πηγή: madata.gr