Πέτσας: Ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος – Δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή

0
154

Μετά το Eurogroup της 16ης Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Σχετικά με την οικονομική διαταραχή εξαιτίας του κορωνοϊού,  ο κυβερνητικό εκπρόσωπος τόνισε πως έχει προβλεφθεί να ρίξει η κυβέρνηση ρευστότητα, ώστε η διαταραχή που θα υπάρξει να είναι παροδική.

Όπως εξήγησε μέχρι στιγμής η οικονομία δεν έχει κανένα θέμα και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα. Όπως δήλωσε, σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας. Σημείωσε, πάντως, ότι τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα. 

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η πέραν της 30ης Απριλίου η ημερομηνία προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ένα από τα μετρά που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων άρσης της αβεβαιότητας και αποφυγής της αναταραχής σε νοικοκυριά και τράπεζες. 

Όσον αφορά αυτά που θα συζητηθούν στο Eurogroup είπε:

«Ζητούμε, ό,τι μέτρα χρειαστεί να παρθούν, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στα κράτη. Δεύτερον, αν η διαταραχή στο ΑΕΠ είναι σημαντική, αν δηλαδή είναι χαμηλότερη από ότι είχε προβλέψει η κυβέρνηση να μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.»

Σε ό,τι αφορά την προκλητική στάση του Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους Έλληνες και συνεχίζει τις επιδείξεις με τον στρατό στον Έβρο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Μητσοτάκης δεν δέχεται μαθήματα από τον Ερντογάν.

«Οι προκλητικές ενέργειες δείχνουν ότι είναι στριμωγμένος», είπε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας. Αν συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική εμείς θα είμαστε εδώ να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, επεσήμανε ότι το θέμα με τους μετανάστες που είναι στα σύνορα είναι μια ασύμμετρη απειλή.

«Δεχόμαστε μία ασύμμετρη απειλή ανθρώπινο όπλο για να επιτευχθούν γεωπολιτικοί σκοποί εμείς δεν θα πέσουμε θύματα αυτού.»

Σχετικά με την κατάσταση υγείας της συζύγου του και του ιδίου είπε ότι από το σπίτι του, όπου θα βρίσκεται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον ιό, θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Τόνισε, μάλιστα ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα πως οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Πηγή: skai.gr