Πέτσας: Τα σύνορα στον Έβρο δεν αλλάζουν – Θα ολοκληρώσουμε γρήγορα τον φράχτη

0
105

“Ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν”, διαμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στον Έβρο και τα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θεωρεί ατυχή τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για λίγες δεκάδες μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις διευκρινίσεις του υπουργείου Εξωτερικών το Σάββατο και στην αναλυτική συνέντευξη του υπουργού χθες σε τηλεοπτικό σταθμό. “Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες που μας ακούνε είναι σαφές: ότι ο ποταμός Έβρος μπορεί να αλλάζει τη ροή του, τα σύνορα δεν αλλάζουν. Επομένως, εμείς κάνουμε ότι χρειάζεται για να φυλάσσουμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα παντού”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλο σημείο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα ότι οι Τούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως “δεν μπορεί να κυνηγάμε συνεχώς χίμαιρες ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δυστυχώς αναπαρήχθησαν και από ελληνικά Μέσα δεν έχουν καμία σχέση με την παρουσία ξένης δύναμης – εν προκειμένω Τούρκων στρατιωτών- σε ελληνικό έδαφος. Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, οι δε εικόνες που έχουν να κάνουν με συρματοπλέγματα και άλλου είδους εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του φράχτη είναι από άλλες περιοχές και όχι από την επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου”. Υπογράμμισε, δε, ότι είναι ξεκάθαρο αυτό και κάλεσε να προσέχουν όλοι και να μην αναπαράγουν την ξένη προπαγάνδα. Υπενθύμισε, επίσης, τις ενέργειες που έχουν γίνει με διαβαθμισμένα έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες των μεγάλων χωρών από 13 Μαρτίου “προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για κατασκευασμένα στοιχεία που διακινήθηκαν σε ξένα Μέσα το τελευταίο διάστημα”.

Νωρίτερα, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην ανέγερση του φράκτη στον Έβρο, έστειλε σαφές μήνυμα ότι “φυσικά, είναι δεδομένη η βούλησή μας και θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ολοκλήρωση του φράκτη στον Έβρο”. Κάλεσε, επίσης, “να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές και θα πρέπει να αποφεύγουμε να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας. Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, αυτό είναι ξεκάθαρο, έχει τονιστεί στις απαντήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται, όπως κάναμε πάντα. Να φυλάσσουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά και θάλασσα”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τούρκος πρέσβης στην Αθηνά για Έβρο: Πρόκειται για τεχνικό ζήτημα

Γεωργιάδης: Εισβολή στον Έβρο δεν υπήρξε ούτε και θα μπορούσε να υπάρξει

Πηγή: madata.gr