Ποια είναι τα τρία νέα μέλη της κυβέρνησης

0
78

Στον μικρής έκτασης ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτά της Ζωής Ράπτη, η οποία αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Υγείας, με αρμοδιότητα της ψυχική Υγεία, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και ο βουλευτής Κορινθίας, Νικόλαος Ταγαράς ο οποίος αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας, με αρμοδιότητα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ποιοι είναι όμως οι τρεις νέοι υφυπουργοί;

Παναγιώτης Τσακλόγλου

Ο καθηγητής Παναγιώτης Τσακλόγλου, μέλος της “Επιτροπής Πισσαρίδη” για την διαχείριση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητικός Εταίρος, Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ).

Πρώην μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (2002-04), του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-02), έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick, Bristol, Charles (Prague) και στο London School of Economics.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής (κυρίως Αναδιανεμητικού Ρόλου του Κράτους). Φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ διετέλεσε σύμβουλος πρωθυπουργών. Φήμες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, τον ήθελαν ως μία από τις πιθανές επιλογές του Κ. Μητσοτάκη για το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμοδίου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης

Ζωή Ράπτη

Η Ζωή Ράπτη είναι βουλευτής Β’ Αθηνών και αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Υγείας με αρμοδιότητα την ψυχική Υγεία. Σύμφωνα με το βιογραφικό της έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού. Δικηγόρος, αρχικά σε θέματα Εμπορικών και Βιομηχανικών Εταιρειών ενώ από το 1996 ειδικεύεται σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.

Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, καθώς είχε ορκιστεί βουλευτής στην θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος είχε αναχω ρήσει τον Μάιο για την Ευρωβουλή.

Είναι η πρώτη της συμμετοχή σε κυβέρνηση.

Νίκος Ταγαράς

Ο Νίκος Ταγαράς, απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου (1987 – 1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999 – 2002). Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κορινθίας (1999 – 2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Ν. Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Την οκταετία 2003 – 2010 διετέλεσε Νομάρχης Κορινθίας. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία και αναλαμβάνει θέση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρμοδιότητα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

topontiki

Πηγή: madata.gr