Ποια πανηγύρια χτυπάει το απαγορευτικό λόγω κορονοϊού;

0
113

Εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα πανηγύρια καθώς ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

Τέλος τα πανηγύρια τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε τη Δευτέρα, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση, άλλωστε, πάρθηκε μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε διάφορα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Ήδη οι επιδημιολόγοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί στο παραδοσιακό γλέντι στο Γουδί, αλλά και στην Αλίατρο ενώ το μεγάλο πανηγύρι που στήθηκε με καλεσμένους λαϊκούς καλλιτέχνες το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν η αφορμή για να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την ματαίωσή τους

Ο κόσμος γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις. Χωρίς μάσκες, χωρίς γάντια, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Αυτό άλλωστε τόνισαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Από την απόφαση αυτή πλήττονται τα εξής πανηγύρια ανά τη επικράτεια:

-Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου

-Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου

-Κοίμησης Αγ. Αννης στις 25 Ιουλίου

-Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου

και Αγ. Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου.

Πηγή: madata.gr