Πεινασμένοι και επιθετικοί αρουραίοι στους δρόμους μετά το lockdown

0
76

Τα τρωκτικά των μεγαλουπόλεων ήταν από τα ζώα που επλήγησαν πολύ από το lockdown, καθώς δεν έβρισκαν για μήνες σκουπίδια και απομεινάρια φαγητού από καταστήματα εστίασης για να τραφούν

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις χώρες που η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε ανηλεώς, με περισσότερα από 100.000 θύματα και τουλάχιστον 1.750.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και, μπορεί τώρα, οι Αμερικανοί – με πρώτο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ – να στρέφουν το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» και την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρά τις προειδοποιήσεις των λοιμοξιολόγων, ωστόσο η Εθνική Υπηρεσία για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κάτι που μάλλον δεν είχε κανείς υπολογίσει: την εμφάνιση πεινασμέων και επιθετικών τρωκτικών στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, τα τρωκτικά των μεγαλουπόλεων ήταν από τα ζώα που επλήγησαν πολύ από το lockdown, καθώς δεν έβρισκαν για μήνες σκουπίδια και απομεινάρια φαγητού από καταστήματα εστίασης για να τραφούν. Αυτό, πλέον, έχει ως αποτέλεσμα πεινασμένοι και, ως εκ τούτου, επιθετικοί αρουραίοι, να κυκλοφορούν στους δρόμους, αναζητώντας τροφή. Μάλιστα, όπως αναφέρει το CDC, δεν είναι λίγες οι φορές που τα μεγάλα τρωκτικά τρώνε τα ίδια τους τα μικρά, εμφανίζοντας τάσεις κανιβαλισμού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, τοπολύμηνο lockdown οδήγησε σε έλλειψη τροφής για τα τρωκτικά, ιδίως στις μεγαλουπόλεις, ενώ ο ίδιος εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος και υγιειονομικού ενδιαφέροντος να δουν αύξηση στις αιτήσεις πολιτών για παρέμβαση. Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει να αντιμετωπίζει η Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν αυξημένες αναφορές για κανιβαλισμό αρουραίων που καταναλώνουν τα μικρά τους, αλλά και στη Νέα Ορλεάνη, όπου έχει παρατηρηθεί «ασυνήθιστη» συμπεριφορά των τρωκτικών.

Πηγή: madata.gr