Πλεύρης: Ζητώ συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό, διαφωνώ πλήρως με τον πατέρα μου

0
51

Ο Θάνος Πλεύρης, ζήτησε συγνώμη από τον εβραϊκό λαό με αφορμή την ανακοίνωση του  Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) η οποία τον καλούσε να ζητήσει συγγνώμη για αντισημιτικές δηλώσεις του.

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότ ι διαφωνεί με τον πατέρα του και αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπεται από αντισημιτικά αισθήματα.

Ο νέος υπουργός Υγείας έγραψε στ οfacebook : «Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

«Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπο μου λόγω της απαγόρευσης μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζήτω συγγνώμη εάν το έπραξα.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

Πηγή: madata.gr