Πληθαίνουν οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

0
74

Η διδάκτωρ Εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου, μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο για την αύξηση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, αλλά και τη στάση της δικαιοσύνης.

Η κ. Σβουρδάκου μίλησε για το προφίλ των γυναικών που υφίστανται βία.

«Όταν μία γυναίκα επιλέγει να δώσει τον τέλος στον γάμο ή την σχέση της, τότε πολλές φορές έρχεται η αντίστροφη μέτρηση. Ο σύζυγος δεν δέχεται την απόρριψη, το «κτήμα» του, υπάρχουν διαφορές στην κοινωνική θέση των δύο συντρόφων. Συνήθως οι κυρίες έχουν μία πιο υψηλή θέση στην εργασία τους, δεν θέλουν να δείξουν ότι κάτι κάκο συμβαίνει στην γειτονιά, στον περίγυρο, και απομονώνονται περισσότερο», ανέφερε αρχικά.

«Στην δολοφονία των Γλυκών Νερών έχουμε ενδοοικογενειακή βία, ο άνδρας δεν θέλει να χάσει το κτήμα του, είναι η σκιά της συζύγου του, δίνουν την εικόνα του «τέλειου» ζευγαριού. Μετά από αυτό βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί η βία κατά των γυναικών και των παιδιών», πρόσθεσε.

«Η οικονομικη κρίση έχει προκαλέσει αύξηση της εγκληματικότητας, δεν είναι μόνο πλέον ενδοοικογενειακή βία. Η πανδημία, είχα πει πως, θα έχει αύξηση βίαιων συμπεριφορών, γιατί καταπιεστήκαμε και συσσωρεύτηκε, που ήταν αναμενόμενο. Προϋπηρχαν αυτά, αλλά μετά, είδαμε τσακωμούς και βίαιες συμπεριφορές ακόμα και για μια θέση πάρκινγκ», κατέληξε η κ. Σβουρδάκου.

Πηγή: madata.gr