Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου

0
53

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την τακτοποίηση φορολογικών υποχρεώσεων και για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων. 

Μπορεί για τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο με κρατική εντολή – και μόνο γι’ αυτές- να αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών (δηλ. έχει δοθεί αναστολή για εξόφληση δόσεων χρεών που έχουν υπαχθεί σε 24-48-100 ή 120 δόσεις) πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο και να μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης, ωστόσο κάποιες άλλες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν οπωσδήποτε. Για παράδειγμα η εν λόγω επιχείρηση θα πρέπει να πληρώσει κανονικά έως τις 31 Δεκεμβρίου μία από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και πρέπει να αποδώσει τον ΦΠΑ μηνός Νοεμβρίου. Εκείνοι οι επαγγελματίες που δεν ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, θα καταβάλλουν πέρα από τα προαναφερόμενα και τις δόσεις τυχόν ρυθμισμένων οφειλών τους. Και βεβαίως θα πρέπει να εξοφλήσουν και το 60% του ενοικίου τους, αλλά και πάγιους λογαριασμούς όπως… φως, νερό και τηλέφωνο.

Ανάλογη η εικόνα και για τους υπαλλήλους σε αναστολή των 534 ευρώ και 800 ευρώ: Σε εκείνους –και μόνον σε αυτούς- που έχει «παγώσει» η σύμβαση δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Δεκέμβριο. Κατά τα άλλα πληρώνουν κανονικά Φόρο Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Όσοι βεβαίως τυγχάνει και εργάζονται κανονικά εξοφλούν και … κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα, όλες τους τις υποχρεώσεις,

Να σημειώσουμε ακόμη ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων οι οφειλέτες που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου, επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις των ρυθμίσεών τους.

Πηγή: enikonomia.gr

Πηγή: madata.gr