Ποιοι απαλάσσονται από ενοίκια Μάιο & Ιούνιο – Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

0
25

Για τα ενοίκια του Μαΐου, απαλλαγές θα ισχύσουν για επαγγελματίες που είναι κλειστοί με κρατική εντολή.
Αυτό αφορά:

Λιανεμπόριο, εστίαση

Κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές

Πολιτισμός, Αθλητισμός

Τουρισμός, Μεταφορές

Καμία μείωση δε θα ισχύσει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών όταν είναι φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο 80% της απώλειας, και στο 60% όταν είναι νομικά πρόσωπα.

Οι εργαζόμενοι στις προαναφερθείσες κατηγορίες, δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο κατά 40% και στην κατοικία τους, αλλά και στη φοιτητική στέγη των παιδιών τους. Η αποζημίωση των ιδιοκτητών σε αυτή την περίπτωση θα ανέρχεται στο 50% επί της απώλειας.

Σε ότι αφορά στα ενοίκια του Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε χθες στο MEGA Σαββατοκύριακο ότι «θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η οικονομία για τα ενοίκια».

Πρόσθεσε δε ότι «θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια».

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Ιουνίου

Τις πιθανότερες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Ιουνίου παρουσίασε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

((Συντάξεις Ιουνίου:

Επικρατέστερες ημερομηνίες

Έτσι, οι συντάξεις των ταμείων ΙΚΑ, Τράπεζες, ΟΤΕ αναμένεται να καταθληθούν στην Δευτέρα 24/5 για όσους ο ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την επομένη, Τρίτη 25/5 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι των ίδιων ταμειών που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Την Τετάρτη 26/5 αναμένεται να πληρωθούν οι συνταξιούχοι των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ.

Τι αλλάζει στα εργασιακά

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά, με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η εργασία την ημέρα θα μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες, και να φτάνει μέχρι τις 10, χωρίς ο εργοδότης να πρέπει να πληρώσει υπερωρία, αν αναπληρώσει τις έξτρα ώρες με ρεπό ή μείωση ωραρίου άλλες ημέρες. Αυτό θα γίνεται με συμφωνία μεταξύ εργοδότη – εργαζόμενου.

Την ίδια ώρα, με την ψηφιακή κάρτα για κάθε εργαζόμενο, θα γίνεται σύνδεση του κινητού των εργαζομένων με την ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να καταγράφονται οι υπερωρίες που δουλεύει, ενώ ανώτατο όριο υπερωριών θα είναι οι 150 ώρες.

Για τις Κυριακές, θα μπορούν να αποτελούν πέμπτη μέρα της εβδομάδας, χωρίς έξτρα αμοιβή, και πάλι να αναπληρώνονται με ρεπό, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ακόμη οριστικό, και με τους ειδικούς να θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι εταιρίες που θα είναι ανοιχτές την Κυριακή, ενώ για τις απεργίες θα γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως.

Πηγή: madata.gr