Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μέτσολα συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στη Λβιβ

0
18

Στην Ουκρανία βρίσκεται από την Παρασκευή (3.3.2023) η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής Ρουσλάν Στεφαντσούκ, μεταξύ άλλων.

Μαζί με τον Στεφαντσούκ της Ουκρανίας απέθεσε λουλούδια σε μνημείο πεσόντων στρατιωτών. Μετά τη συνάντηση της Μέτσολα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η ουκρανική πλευρά δήλωσε πως ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν “η ειρηνευτική φόρμουλα” που πρότεινε το Κίεβο και οι προοπτικές μιας ειρηνευτικής συνόδου κορυφής με ευρεία συμμετοχή των χωρών του παγκόσμιου νότου. Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μέτσολα, που είναι από τη Μάλτα, έφθασε στην πόλη Λβιβ, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, χθες Παρασκευή βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή της Μέτσολα στη διεθνή διάσκεψη “Μαζί για τη δικαιοσύνη”, η οποία εστιάζει στο πώς η Ρωσία θα μπορούσε να λογοδοτήσει για την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Σε σχόλιο για τη διάσκεψη, η Μέτσολα είπε πως χωρίς λογοδοσία, ελευθερία και δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. “Ο κατευνασμός ουδέποτε λειτούργησε”, είπε.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr