Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρέθηκε νεκρός ο 3χρονος Σάσα

0
48

Ο μικρούλης Σάσα Γιάνκο, είχε χαθεί από τις 10 Μαρτίου. Η γιαγιά του Ζόγια, 60 χρονών που έμεναν μαζί αφού ο μπαμπάς του πολεμούσε στο μέτωπο και η μαμά του η Άννα έμεινε στην πόλη, το είχε πάρει από το χεράκι και έτρεχαν στα δάση στο Βισχορόντ στην Ουκρανία για να γλιτώσουν από τα ρωσικά στρατεύματα.
Γιαγιά και εγγονός έτρεχαν για μέρες μέχρι να φτάσουν στον ποταμό Δνείπερο και να περάσουν πιο δυτικά. Βρήκαν μια βάρκα για να περάσουν. Υπήρχε μόνο ένα σωσίβιο. Το φόρεσε ο Σάσα. Στη μέση του ποταμού, η βάρκα ανατράπηκε. Πνίγηκαν όλοι. Τα πτώματα τους όμως δεν βρέθηκαν. Ο Σάσα ήταν αγνοούμενος από τις 10 Μαρτίου.

Η Άννα και ο μπαμπάς του πάντα είχαν την ελπίδα ότι το παιδί είναι καλά και θα βρεθεί ζωντανό. Η Άννα δημοσίευσε παντού φωτογραφίες του Σάσα για να προσπαθήσει να τον εντοπίσει.

Μέχρι και οι συνοριοφύλακες ενημερώθηκαν να προσέχουν για οποιοδήποτε αγόρι που μπορεί να του μοιάζει, σε περίπτωση που βρισκόταν μαζί με άλλους πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τη χώρα. Και οι μέρες περνούσαν βασανιστικά. Χωρίς κανείς να μαθαίνει το παραμικρό.

Στο στόχαστρο των νέων δυτικών κυρώσεων οι κόρες του Πούτιν
Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα κατά της Ρωσίας, με αναφορές ότι εξετάζονται κυρώσεις που στοχεύουν τις κόρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε στον ΟΗΕ για θηριωδίες που περιέγραψε ως εγκλήματα πολέμου, διπλωμάτες της ΕΕ ετοιμάζονταν να συζητήσουν την απαγόρευση του ρωσικού άνθρακα, τη διακοπή των συναλλαγών με τέσσερις βασικές τράπεζες και την απαγόρευση πολλών ρωσικών πλοίων από τα λιμάνια της ΕΕ.

Στον αυξανόμενο κατάλογο των κυρώσεων, πάντως, δεν αποκλείεται να μπουν και τα πιο στενά μέλη της οικογένειας του ρώσου προέδρου, ανέφεραν η Wall Street Journal και το Bloomberg, επικαλούμενα άτομα που έχουν γνώση του σχεδίου.

Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι κυρώσεις, κατά της Μαρίας Βορόντσοβα και της Κατερίνας Τιχόνοβα, θα προέλθουν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ ή και τα δύο.

Πηγή: madata.gr