Πόρισμα-βόμβα: Γνωστός παρουσιαστής κατηγορείται για απάτη-μαμούθ κατά του Δημοσίου

0
51

Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού παρουσιαστή της showbiz με τηλεοπτκές παραγωγές που συμπεριλαμβάνουν διαγωνισμούς χορού και τραγουδιού, καθώς και συνεργατών του, με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Όπως αναφέρει η Real, σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος που διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της.

Ειδικότερα ο συγκεκριμένος φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκ. ευρώ καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις ενώ  από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες  παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». 

Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ.

Να  σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πηγή: madata.gr