Πώς θα αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0
71

Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσεις ένα ψεύτικο προφίλ. Αρκούν ίσως μερικά tips.

Πριν τα social media, είχαμε διαφόρων ειδών chats. Έμπαινες σε μία σελίδα ή χρησιμοποιούσες μία υπηρεσία και συνομιλούσες με οποιονδήποτε άνθρωπο μπορεί να είχε εκείνη τη στιγμή πρόσβαση στην ίδια υπηρεσία. Με μία μεγάλη όμως και σημαντική διαφορά: αυτό το άτομο δεν είχε ούτε προφίλ, ούτε καν μία φωτογραφία. Δεν ήξερες με ποιον να έχεις να κάνεις, γι’ αυτό και έμπαινες σε chat για να σκοτώσεις τον χρόνο σου -δεν είχες σκοπό να δεις αυτό το άτομο από κοντά.

Στην πορεία όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα σόσιαλ μίντια και πήρες λίγο πιο σοβαρά το θέμα του διαδικτυακού φλερτ. Πλέον μιλάς με κόσμο για τον οποίο έχεις στη διάθεσή σου πληροφορίες σχετικές με την εμφάνισή του, τη μουσική που ακούει, τα βιβλία που διαβάζει, τις απόψεις του γενικότερα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: αν δεν τον έχεις γνωρίσει από κοινές παρέες ή αν έστω δεν έχετε κοινούς φίλους, δεν ξέρεις αν αυτός με τον οποίο μιλάς είναι αυτός που ισχυρίζεται στο προφίλ του.

Έτσι λοιπόν, για αρχή:

Κοίτα τη φωτογραφία προφίλ. Αν δεν έχει φωτογραφία προφίλ, κλίνεις προς το να είναι ψεύτικο το προφίλ -δες όμως και την ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού, γιατί μπορεί να μην έχει προλάβει να προσθέσει και να απορρίψεις αίτημα φιλίας κάποιου γνωστού.

Αν πάλι έχει φωτογραφία προφίλ και είναι από κόμικ ή οτιδήποτε άλλο, τότε υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να είναι ψεύτικος ο λογαριασμός… Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Πηγή: madata.gr