Πώς θα δοθούν τα self test αύριο στα σχολεία – Τι αλλάζει στα πρωτόκολλα

0
107

Αγώνας δρόμου έχει δοθεί προκειμένου να έχουν όλα τα σχολεία self tests και κανένα παιδί να μη μείνει αύριο εκτός τάξης. Μέχρι στιγμής διανεμήθηκαν 6,7 εκατομμύρια self tests με το 90% των μαθητών να τα έχουν προμηθευτεί.

Παραλαβή self test από τα σχολεία
Αύριο το πρωί, οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν στις εφτά, για να παραλάβουν και οι τελευταίοι μαθητές self test.

«Σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες φυσικά θα γίνει από τους γονείς, δεν είναι ευθύνη του δασκάλου να το κάνει, υπάρχει η διαχείριση και ο χρόνος της μιας, μιάμισης ώρας για να γίνει αυτή η διαχείριση από τους γονείς, όπως καταλαβαίνετε» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας, όσες σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν self test, θα πρέπει να ειδοποιήσουν τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να τις προμηθεύσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 1 εκατ. tests έχουν φθάσει στα σχολεία, την ώρα που το 12% μαθητών και εκπαιδευτικών, δηλαδή 200.000, φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα tests τους.

«Το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε για μία ημέρα να αναστείλει την λειτουργεία των σχολείων, για να υπάρχει προμήθεια και όχι να γίνει αυτό το πράγμα αύριο που θα συνωθούνται μαθητές που έχουν κάνει τη διαδικασία και άλλοι όχι, όπως και εκπαιδευτικοί» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Αλλαγές στα πρωτόκολλα

Σχετικά με τις αλλαγές που επέρχονται στα πρωτόκολλα των σχολείων, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα κάνουν τρία self test έως και 24 ώρες πριν τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή. 

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, με δικά τους έξοδα θα κάνουν δύο rapid test 48 ώρες πριν από τη Δευτέρα και την Παρασκευή κι ένα self test  έως και 24 ώρες πριν την Τρίτη. 

Από τις 17 Ιανουαρίου, όλοι οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο σελφ τεστ, έως και 24 ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή. 

Σε περίπτωση δε που κάποιος μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό, καταργείται ο «σταυρός» και θα υποβάλλονται σε τεστ όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν 2 rapid και 3 self test σε διάστημα πέντε ημερών, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε 4 rapid και 1 self test το ίδιο διάστημα.

Τέλος, οι εμβολιασμένοι μαθητές κι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ σε πέντε ημέρες. 

Σχολεία: Σήμερα Κυριακή το πρώτο self test για όλους τους μαθητές – Που δηλώνεται

Πηγή: madata.gr