Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια; Η ημερομηνία κλειδί

0
50

Τηλεκπαίδευση μέχρι νεοτέρας για γυμνάσια – λύκεια

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Έτσι οι μαθητές των τάξεων αυτών ξεκινούν και πάλι τα ψηφιακά μαθήματα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι αρκετά μέλη της επιτροπής δεν είδαν θετικά την επιστροφή στα σχολεία για αυτές τις βαθμίδες πριν τις 25 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι τότε θα έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για την εκ νέου επιδημιολογική αποτίμηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τη χαλαρότητα της Πρωτοχρονιάς.

Ετσι, οι εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων στο τέλος της εβδομάδας, όπως ήταν ο προγραμματισμός. Οι λοιμωξιολόγοι, στην συνεδρίασή τους, στην οποία συμμετείχε και η Νίκη Κεραμέως, συμφώνησαν να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία, όμως για τα γυμνάσια και τα λύκεια θέλουν να εξετάσουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας αυτή την εβδομάδα, μετά την περίοδο των γιορτών, για να αποφασίσουν αν και πότε θα προχωρήσει το ολικό άνοιγμα της εκπαίδευσης στα δια ζώσης μαθήματα.

Ν. Κεραμέως: «Η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη»

Η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση «ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο» για τη διατήρηση της μαθησιακής διαδικασίας και την κάλυψη της ύλης των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Εκπαιδευτικοί και μαθητές το έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα και έχουν κατορθώσει να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία», επισήμανε.

«Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θέλουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας στις αίθουσες. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία», κατέληξε η υπουργός.

Μειώνεται η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου

Εν τω μεταξύ, τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ Λυκείου αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αναλυτικές αναφορές για τη μείωση της ύλης θα ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα.

Πηγή: madata.gr