Πότε θα εμβολιστούν Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί

0
32

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του Μερα25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Η Φώφη Γεννηματά θα ακολουθήσει λίγα 24ωρα πιο μετά λόγω κρυώματος που έχει.

Οσον αφορά τον Κυριάκο Βελόπουλο δεν θα εμβολιαστεί αφού για την ώρα εκφράζει την άρνηση του απέναντι στα εμβόλια.

Προηγούμενως βέβαια θα έχουν εμβολιαστεί μια νοσοκόμα και ένας ηλικιωμένος, οι πρώτοι που θα κάνουν τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι η πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς για το παράδειγμα που δίνουν.

Σακελλαροπούλου: Μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα

Την σημασία του εμβολιασμού αλλά και την αποδοχή εκ μέρους σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην Βελόπουλου, να δώσουν μαζί της το παράδειγμα και να εμβολιαστούν τονίζει σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και ότι η ανοσία της κοινότητας εγγυάτα την υγεία και την ζωή όλων μας.

Όλη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εμβολιασμό

Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια πρωτοφανής δοκιμασία για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη. Μια υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου με τεράστιο κόστος. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και χάνονται καθημερινά. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής μας είναι ασφυκτικοί. Η οικονομία και, ιδίως, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, φθάνουν στα όρια της αντοχής τους. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η οικειότητα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πέρασαν από τη θέρμη και την εγγύτητα, που χαρακτηρίζει τον λαό μας, στον φόβο και την απόσταση.

Το εμβόλιο που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας συνιστά ιστορικό επίτευγμα του ανθρώπινου νου. Είναι ο πολύτιμος καρπός της συστράτευσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά του κόσμου κατά ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού που δεν γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να επιστρέψουμε, δίχως δεσμεύσεις και αναστολές, στις ζωές μας, να απελευθερωθούμε από την πολύμηνη ομηρεία του ιού. Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και του άλλου, της προσωπικής και της δημόσιας υγείας, του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Η ανοσία της κοινότητας εγγυάται την υγεία και τη ζωή όλων μας.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου να τονίσουμε από κοινού τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, η ενότητα και η ομοψυχία είναι η πιο μεγάλη δύναμη των Ελλήνων.

Πηγή: madata.gr